E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bu Hiç İyi Olmadı... Almanya'yı Da Yenemedik 73-67

Litvanya'da yapılan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri 2. tur E Grubu ikinci maçında Türkiye, Almanya'ya 73-67 yenilerek, gruptan çıkma şansını zora soktu.

9.09.2011 - 22:04
Bu Hiç İyi Olmadı...

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takımda hücumlardan boş dönerken, Almanya Nowitzki ve Kaman'ın sayılarıyla 3. dakika içinde 4-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra hücumda Ömer Aşık ile arka arkaya sayı bulmaya başlayan Türkiye, Ömer Onan'ın da 3 sayılık basketiyle 9-0'lık bir seri yakaladı ve 6. dakika içinde 9-4'lük skorla üstünlüğü ele geçirdi. A Milli Takım, Hidayet Türkoğlu ve Oğuz Savaş'ın basketleriyle 1. periyodu da 13-6 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi başlayan ve Enes Kanter ile arka arkaya pota altında sayılar bulan Türkiye, 14. dakika içinde farkı 12 sayıya kadar (22-10) çıkardı. Almanya'nın NBA yıldızı Nowitzki, periyodun bitimine 4 dakika 54 saniye kala 3. faulünü alıp, kenara gelirken, Türkiye hücumlardan boş dönmeye başladı. Almanya, 10-0'lık bir seriyle devrenin bitimine 2 dakika 42 saniye kala farkı 2 sayıya kadar (22-20) indirdi. Almanya'nın öne geçmesine izin vermeyen A Milli Takım, Ömer Aşık ve Hidayet Türkoğlu'nun basketleriyle ilk yarıyı 26-23 önde kapadı.

Üçüncü periyodun başında Hidayet Türkoğlu ve Emir Preldzic ile sayı üreten Türkiye, 22. dakikayı 30-25 önde geçti. Bu dakikadan sonra Nowitzki ile arka arkaya sayılar bulan Almanya, farkı kapattı ve Kaman'ın basketiyle 24. dakika içinde 34-33'lük skorla üstünlüğü ele geçirdi. Kerem Tunçeri ve Ömer Onan ile 3 sayılık basketler bulan A Milli Takım, periyodun bitimine 2 dakika 42 saniye kala 43-41 öne geçti. İlk yarıda 23 sayı yiyen Türkiye, 3. periyotta potasında 25 sayı görürken, Almanya bitime 1 saniye kala Schaffartzik'in basketiyle son periyoda 48-46 önde girdi. Almanya'da Nowitzki, 3. periyodun bitimine 3 dakika 31 saniye kala 4 faule ulaştı.

Son periyodun başında Türkiye, sayı bulmakta zorlanırken, Almanya Jagla, Nowitzki, Kaman ve Schwethelm'in sayılarıyla 36. dakika içinde farkı 9 sayıya (61-52) çıkardı. Bu dakikadan sonra pota altında Ömer Aşık ile arka arkaya sayılar bulan Türkiye, bitime 1 dakika 9 saniye kala farkı 2 sayıya (64-62) indirdi. Ancak bitime 51 saniye kala Schwethelm ile 3 sayılık basket bulan Almanya, skoru 67-62 yaptı. Ender Arslan ile 2 sayı bulan Türkiye, Schwethelm'in girmeyen 3 sayılık atışının ardından Emir Preldzic ile 2 faul atışını sayıya çevirerek, bitime 27 saniye kala farkı 1 sayıya (67-66) indirdi. Son saniyeleri taktik faullerle geçen maçta Almanya, Hamann ile 2 faul atışını sayıya çevirerek, son 23 saniyeye 69-66 önde girdi. Türkiye'de Emir Preldzic faul atışlarından birini atarken, Nowitzki arka arkaya 4 faul atışını da sayıya çevirdi ve Almanya karşılaşmadan 73-67 galip ayrıldı.

Salon: Siemens

Hakemler: Luigi Lamonica xxx (İtalya), Robert Vyklicky xxx (Çek Cumhuriyeti), Aleksandar Milojevik xxx (Makedonya)

Almanya: Hamann xxx 8, Herber xx, Benzing xx, Nowitzki xxx 19, Kaman xxx 20, Schaffartzik xxx 10, Schultze x, Schwethelm xxx 14, Pleiss x, Jagla xx 2

Türkiye: Ender Arslan xx 5, Ömer Onan xx 6, Hidayet Türkoğlu xx 9, Ersan İlyasova x 4, Ömer Aşık xxx 19, Emir Preldzic xx 7, Kerem Tunçeri xx 3, Oğuz Savaş x 3, Enes Kanter xx 11, Cenk Akyol x

1. Periyot: 6-13

Devre: 23-26

3. Periyot: 48-46

5 Faulle Çıkanlar: 37.35 Jagla, 39.39 Schwethelm

ZAMAN

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CAS Fenerbahçe`ye Cevap Verdi
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, Fenerbahçe'nin geçici tedbir kararı ...
Operatör Aydınlar İş Başında
Mehmet Ali Aydınlar, “16 imza toplarsanız, durum değerlendirmesi yaparız” ...
Trabzonspor'a Transfer
Bordo-mavili kulüp, altyapıdan iki futbolcuyla profesyonel sözleşme imzaladı...
 
Sergen`e TRT`den Kötü Haber
Geçtiğimiz sene NTV Spor'dan ayrılarak TRT'ye transfer olan Sergen Yalçın, ...
NBA Yıldızı İstanbul'da
Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın NBA'deki lokavt sona erene kadar kadrosuna ...
Başkan`dan Cesur Adım
F.Bahçe Başkanı, transferde nakit sıkıntısı çekilmesin diye tapuları avukatıyla ...
 
İsviçre'nin Yeni Messi'si
İsviçre Milli Takımının yeni yıldızı olan Xherdan Shaqiri, hurriyet.com.tr’ye ...
İbrahim Akın İmana Geldi
Erzurumlu İmam Ahmet Kangı'ya, 'Şike parası haram mıdır?' diye soran golcü ...
Ali Koç'a Şok Ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararları açıklandı. Buna göre ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Serdar Ortaç
Cüneyt Çakır
Southampton
Numan Kurtulmuş
hdp
harç
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
Aleksandr Lukaşenko