Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün, İcra ve İflas Kanunu'ndaki "taahhüdü ihlal" suçuyla ilgili soru önergesini yanıtladı.
Bakan Ergin'in verdiği bilgiye göre, 2009 yılından bu yana, icradaki borcu için verdiği ödeme taahhüdünü yerine getirmeyen 1 milyon 20 bin 552 kişiye dava açıldı.
Ntv'nin haberine göre; 525 bin 320 borçlu, hapis cezasına çarptırıldı. Bunların 70 bin 926'sı ise cezaevine girdi.
Halen 41 bin 595 dosyayla ilgili süreç de mahkemelerde devam ediyor.
Bakan Ergin, taahhüdü ihlal suçlarına verilen hapis cezasının, İcra ve İflas Kanunu tasarısını gözden geçiren Bilim Komisyonu'nca yeniden değerlendirileceğini de söyledi.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...