E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BBP lideri Destici: Erken seçim olabilir 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı bir televizyon programında, "Erken seçim olabilir" diyen Destici, "Ama bu 2 ay erken olabilir demek değil, maksimum 2-3 hafta erkene alınabilir. Mayısın 2. ya da 3. haftası gibi" dedi.

3.01.2023 - 22:22
BBP lideri Destici: Erken seçim olabilir

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Haber Global ekranlarında canlı olarak yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin konuğu oldu. Destici'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz asgari ücret en az 8 bin lira olmalı, hatta 8 binin üzerinde olmalı demiştik. Türkiye'nin gerçekleri var, biz gerçekçi rakamları ortaya koyuyoruz. Asgari ücret Türkiye'de hane asgari geçim ücreti olarak lanse ediliyor. Biz diyoruz ki, asgari hane geçim rakamı belirlensin, böyle bir komisyon kurulsun. Bizim böyle bir teklifimiz var. Bunlar belirlensin. Bölgesel olabilir bu. Mesela diyelim ki Erzurum'da doğal gaz çok yakılıyor ama Antalya'da yakılmıyor. Bunlar tespit edilsin. Hane geçim rakamı altında geliri olanlara fark devlet tarafından ödensin. 

Asgari ücrette ciddi ve güzel bir rakam açıklandı. Bu durum memur ve emeklilerde beklenti oluşturdu. Diyorlar ki mesela, "Biz bundan 10 sene önce bir öğretmen, bir emekli olarak asgari ücretliden daha yüksek maaş alırken, asgari ücretle hemen hemen eşitlendik." Hatta emekliler asgari ücretin altında kaldı. Artış aslında fena bir artış değil fakat bize göre yüzde 30'un üzerinde olsaydı daha makul olurdu. Enflasyon kadar refah payı, iyileştirme verilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyoruz. İlk 3 ayın sonunda enflasyon düşmezse, yeni bir değerlendirme yapılabileceğini düşünüyorum.

"12-13 BİN RAKAMI DA ÇOK YÜKSEK BİR RAKAM DEĞİL"

Asgari ücretliler ağırlıklı olarak küçük esnaf ve küçük işletmelerin yanında çalışıyor. Şu anda yaşanılan ekonomik tabloya baktığımız zaman çalışan bir kişi için 12-13 bin rakamı da çok yüksek bir rakam değil. Yüksek enflasyondan kimler kazandı kimler kaybetti diye bakalım. Devlet, bankalar, büyük sanayiciler kazandı, peki kaybedenler kim? Düşük gelirliler, küçük esnaf, bunlar kaybetti. O zaman geliri adil dağıtma adına bunlardan alacağız, bu tarafa vereceğiz. Şu anda hükümetin yapmaya çalıştığı da budur. Bu tamamen iç dinamiklerden kaynaklanan bir kriz değil, bu pandemiyle başladı. Bu özellikle enerjide dışa bağımlı ülkelerin tamamında bir kriz meydana getirdi. Biz mesela bu sene enerjiden dolayı çok yüksek bir cari açıkla karşı karşıya kaldık. Ama Allah'tan Avrupa gibi enerji sıkıntısı yaşamadık. 

Elektrik doğal gaz faturaları ben de mesela bizzat kendim ödüyorum ve aylık bana bildirimleri geliyor. Bakıp kıyasladığım zaman 2020 Ocak ayında ödediğim fatura ile 2022 Aralık'ta ödediğim elektrik faturası hemen hemen aynı. Ama mesela su çok artmış. Pandemide biz şunu gördük, gıdada, enerjide, sağlıkta kendinize yeteceksiniz. Bu sektörlerin ihmale gelir bir tarafı yok. Türkiye'nin ne kadar düşmanı olduğunu da biliyoruz. Güçlü değilseniz haklı olmanın bir anlamı yok. Hammadde fiyatları çoğunlukla aşağı gidiyor lakin buna rağmen perakendede bu iş yansımıyor. Mesele TÜFE'deki aşağı iniş ile TEFE'deki bir değil. Bu gittikçe yansıyacaktır diye düşünüyorum. Bir de tabii arada fırsatçılar var. Marketler bu işin bir ayağı, sadece marketler değil ama. Her alanda bir fırsatçılık var. Tatile gitmeye kalkarsanız da, bir restorana gitmeye kalksanız da aynı yüksek oranlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Biz de bunu yaşıyoruz. Enflasyon inmeye devam ederse ben bundan sonra fiyatlarda çok yüksek bir artış olmayacağını ümit ediyorum.

"ERKEN SEÇİM OLABİLİR AMA BU 2 AY ERKEN OLABİLİR DEMEK DEĞİL"

Seçim 2 şekilde erken yapılabilir; birincisi, 360 milletvekilinin oyuyla. 6 Nisan'dan önce olmazsa erken seçime evet demeyeceğiz diyor muhalefet. Onlar oraya kendilerince şart koymuşlar. Bizim de 6 Nisan ve öncesinde seçim yapma gündemimiz hiç olmadı Cumhur İttifakı olarak. Bir de cumhurbaşkanımızın seçim kararı alması var. Orada da net çerçeve belli. Burada ne konuşuluyor derseniz, 18 Haziran tarihinin seçmen açısında bazı mahsurları var. Birincisi okullar tatil oluyor, sonra hac mevsimi başlıyor, yurtdışından dönüşler başlıyor. Erken olabilir ama bu 2 ay erken olabilir demek değil, maksimum 2-3 hafta erkene alınabilir diye düşünüyorum. Mayısın 2. ya da 3. haftası gibi. Ama kesin bir şey yok. Biz seçime hazırız, kararımız Cumhur İttifakı ile birlikte olmak. BBP, seçime Cumhur İttifakı çatısı altında kendi adaylarıyla yer alacak. Cumhurbaşkanı adayımız da Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Yaptırdığımız anketlerde şunu gördük, 30 yıl içerisinde BBP'ye oy verenlerin oranı yüzde 8 ila 9 arası. BBP'nin şu andaki oyu 2 buçuk ile 4 arasında gelip gidiyor. Biz bütün illerde aday göstereceğiz. Daha evvel, Cumhur İttifakı'nı kapsayarak baraj problemimiz yok demiştim. Biz potansiyel anlamında 5. büyük partiyiz. BBP'nin temsil ettiği ideoloji, yani Türk İslam ülküsü, aslında milletimizin genel tavrını ortaya koyuyor. Biz aslında milletin çoğunluğunu temsil ediyoruz ama bu anlamda oy olarak karşılığını alamadık. Çünkü maalesef siyasetin maliyeti çok yüksek. Siyaset çok pahalı.

"BU PARTİLERİN BİR HEDEFLERİ YOK, GÜNLÜK POLİTİKA GÜDÜYORLAR"

İYİ Parti seçmeni elbette bizim de hedef seçmenimiz. İYİ Parti seçmeni de yüzde 30'un üzerinde kendi adayımızı beğenmezsek BBP'ye oy veririz diyor. Biz hep gerçekçi politika yaptık, popülist bir politika yapmadık. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vadetmedik. Meral Hanım'ın tam da bunu yaptığını söyleyebiliriz. Mesela HDP politikasına bakalım. Yan yana gelmeyiz dediniz ama neden yerel seçimde Siirt Pervari'de iş birliği yaptınız? İmamoğlu ağaç dikimine onları da davet ettiğinde neden ben orada olmam demediniz? Fayda göreceklerini görüyorlarsa ona göre bir politika yürütüyorlar. Bu partilerin bir hedefleri yok, günlük politika güdüyorlar. Mesela bir benim bildiğim İstanbul Sözleşmesi'ni geri getireceğim diyor İYİ Parti. Ama Saadet Partisi asla kabul etmem diyor. Nasıl anlaşacaklar? 

HDP, Altılı Masa'nın yüzde yüz ittifakıdır. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında onlar için hiçbir sakınca yok.

Ali Babacan'ın son sözleri tamamen siyasi bölücülüktür. 

Masa içinde masa var, esas karar vericiler. Altılı Masa'nın yanında Akşener-Kılıçdaroğlu masası var. Akşener Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemiyordu. Kılıçdaroğlu birtakım anketleri paylaşarak aday olduğunda oyların yüksek olduğu ve seçimi kazanacakları konusunda birtakım ifadeler kullanıyor. O görüşmeden sonra da Kemal Bey'e karşı kullanılan sözlerin kullanılmadığını görüyoruz. Kemal Bey'in adalığında geriye dönüş olmayacağını düşünüyorum. İkili masanın dağılması, Altılı Masa'nın tuz buz olması anlamına gelir.

Öncelikle Allahtan rahmet diliyorum. Hem savcılık, hem emniyet, araştırmasını sürdürüyor. Devletin olayı aydınlatacağına inanıyorum. Ülkücü camianın tepki göstermemesi söz konusu değil. Burada basiretli soğukkanlı bir tavır ortaya koyuyorlar. Altılı Masa'nın tetikçileri ve sol kalemler, bu işi istismar ediyor. Ben bu konu özelinde de çok yorum yapmak istemiyorum. Benim kendisiyle bir hukukum yoktu.

"İMAMOĞLU VE AKŞENER'İN ADETA ZİL TAKIP OYNAMADIKLARI KALDI"

İki husus var burada. Birincisi, YSK üyelerine hakaret edilmesi normal bir şeymiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunun yasada bir karşılığı varsa bu bana niye uygulanıyor diyemeyiz. Yasa ortadayken bir yargı mensubuna sen niye yasadın uyguladın diyebilir miyiz? İkincisi yine bu kararın talimatla verildiğine göre ithamlar var. Bu hakime büyük hakarettir. Peki bu karar kimi üzmüş, kimi sevindirmiştir? İmamoğlu ve Akşener üzüldü mü sevindi mi diye bakalım. Sevinmek bir yana, göklere uçtular. Adeta zil takıp oynamadıkları kaldı. Erdoğan şiir okuduğu için, İmamoğlu hakaret ettiği için cezayla karşı karşıya kaldı. O benzetmeyi de doğru bulmuyorum. Hukukun, siyasetin alanına girmesini de doğru bulmayız. Bu şartlarda İstanbul'a kayyım atanmaz. Sayın Akşener aday olarak İmamoğlu'nu istediğini çok belli etti. 

Ben o masadaki en güçlü adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğuna inanıyorum. Masanın mimarı Kılıçdaroğlu, Tanımlarına baktığınız zaman Kemal Bey en uygun aday. Kim aday olursa olsun seçimi Cumhur İttifakı kazanacak, sonuç değişmez. 

Ben o açıklamaları Hakkari'de yapmıştım. Bizim dinimizce normal karşılanmayan, gayri ahlakilik, hatta sapkınlık olarak değerlendirilen bu davranışlarla ilgili hassasiyet o bölgede daha yüksek. HDP ise bunların baş savunucusu. Zaten partideki bireylerin önemli bir kısmı Kürt değil, inançlı da değil, çoğunluğu ateist ve LGBTİ bireylerle yan yanalar. PKK'yı savunuyorlar ve Türkiye'nin yapısını bozmaya çalışan bu tür grupları savunuyorlar. Biz genel anlamda LGBTİ karşıtıyız. Uyuşturucuya nasıl karşıysam, LGBTİ'ye de o şekilde karşıyım. 

Dünyada en güvenli şekilde seçim yapılan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğine inanıyorum. Ben bunu Cumhur İttifakı'nda yer almadan evvel de söylüyordum. Türkiye'de sağduyunun hakim olacağına da inanıyorum. Arzum bu seçimden BBP'nin ve Cumhur İttifakı'nın zaferle çıkmasıdır.

CENTCOM'a dikkat etmemiz gerekiyor. Mesele Yunanistan değil. Bu sadece askeri bir kuruluş değil, yerel unsurları eğitip destekleyen bir kuruluş. Üçüncü cepheyi Yunanistan'da açıyorlar. Yunanistan'ı kışkırtan ABD'dir. Yunanistan adaları silahlandırarak Türkiye'yi taciz ediyor. Yunanistan bizim dengimiz falan değil. Mutlaka haddini bildirmemiz gerekiyor. Bir uyarıda bulunmamız gerekiyor."

ETİKETLER:
BBP , Mustafa Destici
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çavuşoğlu, Suriye ile kritik görüşmenin tarihini duyurdu
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye muhalefetiyle Türkiye arasında temas ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'Sinan Ateş' tepkisi: Kendi evladına dahi sahip çıkamıyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları ...
Davutoğlu, Babacan'ı ziyaret etti
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, altılı masa toplantısı öncesinde gerçekleştirdiği ...
 
Gazeteci Ahmet Sözcan'dan dikkat çeken kulis bilgisi: Fatih Erbakan Cumhur İttifakı'na katılıyor
Ankara'nın başarılı gazetecilerinden, TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan ...
Akşener'den Ankara'da kritik toplantı
Akşener, Ankara'da partisinin başkanlık divanı üyeleri ve milletvekilleriyle ...
Devlet Bahçeli: 2023 yılı Türkiye'nin miladı olacaktır
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ...
 
AK Parti'li İbrahim Halil Yıldız'a suikast girişimi engellendi!
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast girişimi ...
Akşener’den İstanbul Sözleşmesi tepkisi
İYİ Parti lideri Akşener, “Bu kararı verdirtene sorun bakalım; kadınlara ...
Seçim tarihi değişebilir mi? AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklama
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklamalarda ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Torku Konyaspor
Belçika
big ben
Murat Yıldırım
ütopya
serdar ortaç twitter
çin
Küçük çekmece