Yazıcıoğlu, ABD Kongresi üyesi bazı milletvekillerinin danışmanlarını parti genel merkezinde kabul etti.
Kabulde konuşan Yazıcıoğlu, Türkiye ve ABD'nin bölgesel sorunlarda paralel çalışmalar yaptığını ve iki ülkenin çıkarlarının büyük ölçüde örtüştüğünü söyledi. Yazıcıoğlu, ''Türkiye ve ABD'nin, karşılıklılık esasına dayalı olarak, karşılıklı menfaatleri koruma anlayışı içerisinde, iki bağımsız ülke olarak, ilişkileri geliştirmesinden yanayız'' dedi.
Enerji üreten ve tüketen ülkelerin tam ortasında bulunan Türkiye'nin bölgesindeki rejimler dikkate alındığında en demokratik ülke olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, Türkiye'nin demokrasiyi her geçen gün bütün kurumlarıyla geliştirmeye çalıştığını kaydetti.
Farklı ülkelerin birbirini iyi tanıması, birbirlerinin kültürel hassasiyetlerini anlaması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, bu çerçevede ziyareti de önemsediklerini belirtti.
-TERÖR-
Yazıcıoğlu, ortak düşmanın terör, cehalet ve adaletsizlik olması gerektiğini kaydederek, ''Dünyanın varlıklarını adaletli bir şekilde paylaşmayı becerirsek daha adaletli bir dünya kurarız'' dedi.
Türkiye'nin terörle mücadeleden en fazla zarar gören ülke olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, ''Türkiye'nin terörle mücadelesinin tam anlamıyla anlaşıldığı kanaatinde değiliz. Terörle mücadelede dostlarımız yıllarca yeterince yanımızda yer almadı'' diye konuştu.
Türkiye'nin maruz kaldığı terör hakkında çoğu zaman farklı değerlendirmeler yapıldığını söyleyen Yazıcıoğlu, geçen ay sonunda İstanbul Güngören'de meydana gelen terör eyleminin din, ırk, mezhep gibi herhangi bir ayrım gözetmeden insanlığa karşı yapıldığını kaydetti.
Yazıcıoğlu, ''Terör kimden geliyor ve kime karşı yapılıyorsa yapılsın karşı olmalıyız. Bunun için bütün dünyanın teröre karşı iş birliği yapması gerekir'' dedi.
-PAKİSTAN-
Kabulde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yazıcıoğlu, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in istifasıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, Pakistan'ın istikrarının, halkının birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasının Türk milleti için son derece önemli olduğunu söyledi.
Temel olarak kendisinin darbelere karşı olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, Pakistan'ın demokratik bir süreç içerisinde gelişmesinin temennisi olduğunu kaydetti.
-KAFKASLAR-
Yazıcıoğlu, Kafkaslar'daki gelişmeler ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine de bu bölgedeki son gelişmelerde büyük devletlerin egemenlik oluşturma çabalarının etkisi olduğunu söyledi.
Yaşanan olayların soğuk savaş döneminin zihinlerde hala bitmediğini gösterdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, ''Rusya, bölgeyi hala kendi arka bahçesi olarak görmeye devam ediyor'' dedi.
Kafkasya İttifakı oluşturma çabalarını desteklediklerini de belirten Yazıcıoğlu, fakat bu ittifak oluşturulurken Kafkasya'daki halkların özgün yapılarının korunması gerektiğini kaydetti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...