Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı'nın açıkladığı verilere göre 1998 yılından bugüne kadar geçen 9 yılda Kurban Bayramı tatillerinde meydana gelen 853 trafik kazasında bin 191 kişi hayatını kaybederken 2 bin 51 kişi yaralandı. Geçen Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazaları, en son 9 gün olarak ilan edilen 2003'teki Kurban Bayramı tatili kazaları ile karşılaştırıldığında, ölümlü kaza sayısında yüzde 3,6, ölü sayısında yüzde 4,4, yaralı sayısında ise yüzde 29 oranında azalma meydana geldi.
Gerçekleşen kazaların sebepleri, oluş zamanları, kaza incelemeleri göz önüne alındığında 7-15 Ocak 2006 tarihleri arasında meydana gelen 80 kazada 109 kişi öldü, 179 kişi de yaralandı. 9 günlük tatilin başlangıç gününe denk gelen ikinci günde 29, birinci günde 18, altıncı gününde 15 ve arife gününde de 13 kişi hayatını kaybetti. Kayıtlara göre E ve B sınıfı ehliyetleri bulunan sürücülerin daha fazla kazaya karıştığı belirtilirken, kazaya karışan sürücülerin yaş durumuna göre 41-45 yaş grubunun 22, 31-35 arası yaş grubunun 17, 18-25 arası yaş grubunun ise 14 kazaya karıştığı tespit edildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Denetleme Müdürü Arif Yılmaz, bayram ve yılbaşı öncesi karayollarındaki taşıt sayısının arttığına dikkat çekerek sürücülerinin bu konuda uyardı. Yurt genelinde yağışlı ve karlı havaların olabileceği bölgelerin sürücülerin araçlarını kış şartlarına uygun şekilde hazırlamalarını isteyen Yılmaz, sürücülerin yol ve hava koşullarına göre hareket etmeleri gerektiğini kaydetti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |