"Yeşil Yürüyüş" 40'ncı yıl dönümü münasebetiyle, Fas Kralı 6'ncı Muhammed cuma hutbesi verdi ve Batı Sahra'nın başkenti el-Ayun'a ziyareti başladı.
Bu yılki kutlamalar kapsamında El-Ayun kentinde düzenlenecek dostluk maçına dünyaca ünlü futbolcu Diago Maradona da katılıyor. Bugün oynanacak olan maçı Fas Kralı 6'ncı Muhammed'in de izlemesi bekleniyor.
Ayrıca Fas Adalet ve Özgürlükler Bakanlığı'nın yapılan açıklamada, "Kral 6'ncı Muhammed Yeşil Yürüyüş'ün 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla hapishanelerde bulunan mahkumlardan 4 bin 215'ini affetti." ifadelerine yer verildi.
Fas yönetimi, Yeşil Yürüyüş'ü, Batı Sahra'nın İspanya işgalinden kurtuluşunun resmi tarihi olarak kabul ediyor.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...