E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Maskeli kapitalizm protestosu Dünya genelinde aynı gün düzenlendi

Washington ve Londra'da bilgisayar korsanı grubu "Anonymous" tarafından düzenlenen yürüyüşte maskeli binlerce kişi kapitalizmi protesto etti.

6.11.2015 - 07:49
Maskeli kapitalizm protestosu

ABD'nin başkenti Washington'da maskeli bir grup kapitalizm karşıtı gösteri düzenledi.
Uluslararası bilgisayar korsanı grubu "Anonymous" organizasyonuyla dünya genelinde birçok kentte aynı gün düzenlenen yürüyüşün Washington ayağına katılan çok sayıda kişi, Washington Anıtı önünde toplandıktan sonra "V for Vendetta" filminde yer alan Guy Fawkes maskeleri takarak ABD Kongresi ve Beyaz Saray'a yürüdü.

"Şirketlerin açgözlülüğünü, polis şiddetini, adaletsizliği ve medyada sansürü" protesto ettiklerini dile getiren göstericiler, Beyaz Saray önünde sloganlar attı. Washington polisi, genel olarak olaysız geçen gösterilerde bir kişinin polise saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi. 

Los Angeles kentindeyse daha küçük bir grup danslar ve sloganlar eşliğinde polis şiddetini ve yolsuzlukları protesto etti. 

Londra
Gösterinin İngiltere ayağında ise başkent Londra'da bir araya gelen "Guy Fawkes" maskeli binlerce kapitalizm karşıtı, ünlü Trafalgar Meydanı'nda toplandı.

Bakanlıkların bulunduğu Whitehall Caddesi'nden Parlamento binasına doğru yürüyen protestocular, Başbakanlık binasının önünden geçerken kapitalizm karşıtı sloganlar attı. 
Yüksek vergilendirme, gençler arasındaki işsizlik ve eğitim alanlarındaki kesintiler başta olmak üzere iktidardaki Muhafazakar Parti hükümetinin kemer sıkma politikalarını protesto eden göstericiler, planlanan yürüyüş güzergahının dışına çıkarak İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in resmi konutu olan Buckingham Sarayı'na devam etti.

Burada bir süre monarşi ve eşitsizlik karşıtı sloganlar atan göstericiler, zaman zaman havai fişekler patlattı. Patlatılan havai fişekler atlı polislerin hayvanlarını ürküttü. Bunun üzerine atlı polisler hayvanları kontrol etmekte zorlandı ve kısa süreli tedirginlik yaşandı.
Bu arada, polise boş cam şişe atan yüzleri maskeli göstericilerin bazıları sarayın yakınındaki Green Park'ta da bir polis aracını ateşe verdi.

Yürüyüşün bitiş saatini takiben polisin yaptığı uyarılara rağmen dağılmayan bazı göstericiler, Trafalgar Meydanı'nda polis tarafından gözaltına alındı.
İngiliz tarihinin en büyük vatan haini olarak kabul edilen İngiliz asker Guy Fawkes, dönemin monarşisine karşı gelmiş ve 5 Kasım 1605'te parlamentoyu barut fıçılarıyla havaya uçurma girişiminde bulunmuştu. Guy Fawkes'ın yakalanması ve saldırı planının başarısız olması, İngiltere genelinde her yıl 5 Kasım'da havai fişekler atılarak kutlanıyor.

AA
 
 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Obama'da düşen uçakta bomba vardı diyor!
ABD Başkanı Obama, Mısır'da Rus yolcu uçağının düşmesine bir bombanın ...
Peşmerge PKK'yı suçladı:
Irak Peşmerge güçlerinden terör örgütü PKK'ya suçlama: “Terör örgütü PKK ...
Şok iddia:
Merkezi Lahey'de bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü,IŞİD'in ...
 
Mısır'da Şiddetli Fırtına: 17 ölü
Mısır'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle ölenlerin sayısının 17'ye ...
Cameron ile Sisi'den kritik toplantı!
İngiltere Başbakanı Cameron, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın İngiltere'deki ...
İsrail askerleri yine bir Filistinliyi öldürdü!
İsrail askerleri, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcileri bıçaklamaya çalıştığı ...
 
Borsa günü nasıl kapattı?
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü yüzde 0,87 düşüşle 82.955,67 puandan tamamladı.
Kırşehir'de 'DAEŞ' üyesine hapis cezası!
Kırşehir'de terör örgütü DAEŞ'e üye olmak, örgütüne yardım ve yataklık ...
ABD'de işsizlik maaşına rekor başvuru!
ABD'de işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı geçen hafta beklentinin üstünde gerçekleşti.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
Türkmenistan
Acun Ilıcalı
Almanya
nato
Tedavi
Netanyahu
Mesut Bakkal
Çaykur Rizespor