Başbakan Erdoğan, Meclis'te MHP ve DTP milletvekillerinin tokalaşmasını 'Daha ileri bir demokrasi' temennisi olarak yorumlarken tüm partilere çağrıda bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP ve MHP'li milletvekillerinin Meclisteki andiçme töreninde tokalaşmasını değerlendirirken, ''Temennimiz odur ki Türkiye, daha ileri bir demokrasiyi, Meclis çatımız altında yaşasın, teneffüs etsin'' dedi.
Erdoğan, ''Özellikle bölücü terör örgütü noktasındaki hassasiyeti, Parlamento çatısı altındaki bütün partilerimizin ortak olarak göstermesi lazım'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin andiçme törenine verilen aranın ardından TBMM'deki makam odasına çıkarak, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Devlet bakanları Beşir Atalay ve Kürşad Tüzmen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya geldi.
''BAŞARMANIN GAYRETİ TEK TARAFLI OLMAZ''
Görüşmenin ardından TBMM'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''DTP'liler ile MHP'liler tokalaştı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, şöyle konuştu: ''İnşallah, hayırlı olur. Temennimiz odur ki Türkiye daha ileri bir demokrasiyi, Meclis çatımız altında yaşasın, teneffüs etsin. Barış içinde, dayanışma içinde her şey Türkiye için diyelim. Ülkemiz insanları için diyelim. Ve bunu da başarmanın gayreti tabiiki tek taraflı olmaz, hep birlikte olur. Ama daha önce bir şey söyledim.
Özellikle bölücü terör örgütü noktasındaki hassasiyeti bir defa parlamento çatısı altındaki bütün partilerimizin ortak olarak göstermesi lazım. Bu tür bir dayanışmanın yapılması şart. Bu dayanışma olmazsa, bundan ülkemiz zarar görüyor, olmazsa milletimiz zarar görüyor. Tabii ki biz bu dayanışmanın beklentisi içindeyiz. Onu da söylemek zorundayım.''
Erdoğan, ''Hükümeti kaç günde kurmayı planlıyorsunuz?'' sorusunu yanıtlarken de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in pazartesi günü davet ettiğini ifade ederek, ''Pazartesi böyle bir görevlendirmeyi yaptıktan sonra biz çalışmalarımıza başlayacağız'' dedi. ''Cumhurbaşkanlığı için uzlaşma söz konusu olacak mı?'' sorusuna ise Başbakan Erdoğan, ''Hayırlısı olur'' karşılığını verdi.
haber7
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...