E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Soylu'dan Millet İttifakı'na sert sözler 

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen AK Parti Başakşehir İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Biz 2018’de nasıl zillet ittifakını mağlup etmişsek 2023’te çok daha büyük, açık arayla zillet ittifakını mağlup edeceğiz" ifadelerini kullandı.

10.10.2021 - 11:11
Bakan Soylu dan Millet İttifakı na sert sözler

Siirt'te olduklarını ve güvenlik toplantısı yaptıklarını söyleyen Bakan Soylu, Siirt’in terörden temizlendiğini, kente yatırımcıların geldiğini ve ilk etapta 110 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirtti.

2023 yılında yapılacak seçimlere de değinen Bakan Soylu, "2023 hayalleri kuranlara söylüyoruz. Biz 2018’de nasıl zillet ittifakını mağlup etmişsek 2023’te çok daha büyük, açık arayla zillet ittifakını mağlup edeceğiz. Sadece 2023’de zillet ittifakını mağlup etmeyeceğiz. 2023’te 28 Şubat’ı, darbeleri, vesayeti, Amerika'dan, Avrupa'dan Türkiye'ye parmak sallayanları, faiz lobileriyle bu ülkeye diz çökertmeye, bu ülkenin alnını mağlup etmeye çalışanları hep beraber yeniden yeneceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin uçsuz bucaksız yerlerinde, herkesin hayretle baktığı, hayal edemediği birçok yatırımın altında AK Parti’nin imzası olduğunu dile getiren Soylu, "Uluslararası sistemin taşeronu haline gelmiş ve uluslararası sistemin Türkiye'yi karıştırmak için görevlendirdiği Kılıçdaroğlu'na 2023 yılında öyle bir cevap verin ki, öyle bir cevap hazırlayın ki bir daha siyaseti ağzına alamasın" ifadelerini kullandı.

Soylu, “Biraz önce Adana'dan uçağa bindiği anda danışman meclisimize katılan, şeref veren kıymetli Cumhurbaşkanımız sesinde, heyecan vardı. Günün yorgunluğu değil Adana'da karşılaştığı muazzam tablonun Adana'da karşılaştığı o sevgi tablosunun. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesinde milletin sevgisi vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesinden 2019 yerel seçimlerinde oyunu arttıran Başakşehir İlçe Teşkilatımıza bağlanmanın sevinci vardı ve gururu vardı. Allah sizlerden de bu partiye bir zerre bile olsa katkı koymuş olan herkesten, Recep Tayyip Erdoğan'la yol yürüyen herkesten binlerce kez razı olsun. Allah bizi sizden uzakta koymasın, bizi sizden ayırmasın” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu Siirt ziyaretindeki bir anısından bahsederek “Değerli dava arkadaşlarım. Kıymetli Başakşehirliler, kıymetli komşularımız. Biz de dün sabah. İtibariyle Siirt'teydik. Güvenlik toplantısı yaptık görmenizi isterdim. Bir taziyenin hemen akabinde Siirt'in sokaklarındaydım. Bu milletin büyük bir milleti olduğunu asaletli bir millet olduğunu, güçlü bir millet olduğunu ve kendisinin hizmetkârlarına karşı o ortaya koyduğu anlayışı dün Siirt'in sokaklarında bir kez daha görebilme fırsatına sahip olduk. Allah razı olsun. Ardından bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın sesine yansıyan heyecanından bir tanesini de ben yaşadım. Bugün 26 fabrikanın temelini attı. Özür diliyorum, açılışını yaptı. Ve bir de Türkiye için çok önemli olan bir tesisin temelini attı. Türkiye’ye umutsuzluk bulutu üzerinden bakmaya çalışan şaşkınlara en güzel cevabı bugün verdi. Dün. Siirt'te o biraz önce bahsettiğim manzaralardan sonra ifade etmem gerekir ki bir yakın zamanda yine Sayın Cumhurbaşkanımızın teşviklerle açılacak olan bir fabrikaya gittik. Bir Çinko fabrikası, bir zahmetiz. Türk Katar Yatırım Ortaklığıyla gerçekleşmiş. Türkiye 200 bin ton çinko tüketiyor ve bunun tamamını ithal olarak alıyor. Huzur şehri Siirt'te terörün üzerinden geçtiği, terörü tasfiye eden, bu şehir Siirt'te yatırımcılarımız geldiler. Orada 110 milyon dolarlık bir yatırımı birinci etapta gerçekleştirdiler. Bitmedi. 30 bin ton, iki ay sonra, 50 bin ton, bir yıl sonra 90 bin ton, inşallah üç yıl, dört yıl içerisinde de Türkiye'nin artık bir daha çinko ithal etmesine gerek kalmadan hem cari açığımıza pozitif yönde bir etki sağlayacak 250 bin ton çinkoyu orada üretecek ve aynı zamanda da onun yanında kurşun izabe tesisinde gerçekleştirecek bir yatırımla hem istihdamla hem Siirt’e bir katkıyla hem de Türkiye'ye bir katkıyla beraber çok önemli bir yatırımın altına imza atacak. Şimdi söyleyeyim. Cumhurbaşkanımız bugün 26 fabrika açmış. Bir önemli. Tesisin altına imza atmış. Siirt'te fabrikalar açılıyor. Mardin’de Fabrikalar açılıyor. Organize sanayi bölgeleri yetmiyor. Ben “oh” demeyeyim de kim “oh” desin?” dedi.

"SİZ FETÖ'NÜN AFFININ PEŞİNDESİNİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in, KHK'lılar üzerinden ağızlarındaki baklayı çıkarmadan Türkiye'ye bir mesaj vermeye çalıştıklarını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Biz adaletin sahibi olan bir iktidarın mensuplarıyız, bir siyasi partinin mensuplarıyız. Bu ülkeyi birilerine peşkeş çekmeye çalışanlara elbette fırsat vermemiz tarihimize ihanettir, geleceğimize ihanettir, milletimize ihanettir. Kılıçdaroğlu, Akşener sizin derdiniz KHK'lılar değil, onlara af peşinde koşmak değil, aklınızdaki, ağzınızdaki baklayı çıkartın. Siz FETÖ'yü affın peşindesiniz. Biz bunu biliyoruz. Ama bu millet buna fırsat verir mi? Bu teşkilat buna fırsat verir mi? Bu ülke buna fırsat vermez."

"Hala zillet ittifakının anlayışı aynı şekilde devam ediyor. HDP meşru bir siyasi parti diyorlar. Onun için orada da PKK'ya kapı aralamaya çalışıyorlar" diyen Soylu, şunları söyledi:

"Bugüne kadar bir kez terörü lanetlemeyen, terör örgütüyle kol kola gezen, elimizde PKK terör örgütünün HDP'ye 15 gün önce gönderdiği belge var. Nasıl davranacağını, hangi adımları atacağını, siyaseti nasıl yapacağını, PKK'ya nerede bağlı olacağını ifade eden bir talimat metni. Yukarıdan aşağı yazmışlar talimat metnini. Kılıçdaroğlu, Akşener, siz belki kendi koltuğunuz uğruna, sizi kandırdıkları, pişpişledikleri koltuğunuz uğruna bu milletin özgürlüğünü ve hürriyetini bir kenara bırakırsınız ama şehitlerimiz, sizin yakanızı ve bu millet sizin yakanızı bırakmaz."

Bakan Soylu, "AK Parti iktidara geldiği günden itibaren vallahi mağdurları yalnız bırakmadık, vallahi sessiz kalmadık, vallahi geçmişimize sırtımızı dönmedik" dedi.

AK Parti'nin hedefinin sadece 2023 olmadığını, hedeflerinin 2053, 2071 ve milletin medeniyetini dünyaya nakşetmek olduğunu dile getiren Soylu, seçimlere 1,5 yıldan biraz fazla zaman kaldığını ve sürekli tempoyu artırarak yola devam edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin farklı yerlerindeki yangın, deprem ve sel felaketi gibi doğal afetlerinde, devletin saniyesinde orada olduğunu, vatandaşını yalnız bırakmadığını vurgulayan Soylu, bunun güçlü bir devletin, hükümetin ve siyasi bir iradenin ortaya koyduğu bir sistem olduğunu belirtti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 Ekim 2021 / Turktime Günün Özeti
10 Ekim 2021 / Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci'den 'protesto' açıklaması!
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, devam eden protestolarla ...
MGM'den bir çok kent için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'SSK' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SSK'yı batıran bu değil mi yahu? Allah, milletimizi ...
Konya'da emekli öğretmen, tartıştığı eşini öldürdü!
Konya'da akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Melikşah Mahallesi Ertosun ...
Erdoğan, ‘uzun ince bir yoldayım’ türküsünü okudu!
Adana’da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Uzun ince bir ...
 
'Kürtaj' filmindeki sahnelerden etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı
Bu yıl 58.'si gerçekleşen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde dün ...
Siirt'te baraj gölüne giren 2 kişi boğuldu
Siirt'in Kurtalan ilçesinde Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü'nde kaybolan ...
AB'den Osman Kavala açıklaması
Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin ardından ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Güney Kore
tff
moskova
sınav stresi
Kocan Kadar Konuş
Vedat İnceefe
kardemir karabükspor
Kayseri Erciyesspor
İthalat