Turk Time
DOLAR
48,6225 %0.2
EURO
56,1569 %-0.3
ALTIN
6708,5490 %-1.12
BIST-100
14281,23 %-1.29
PETROL
103,9400 %2.17
BONO
39,8900 %0.33
ISTANBUL
BUGÜN
20/25°
ISTANBUL
YARIN
19/24°

Bakan Fidan Azerbaycan'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 15-16 Eylül'de Azerbaycan'ı ziyaret edecek. Fidan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmesi de öngörülüyor.

  • Son Güncelleme:
Bakan Fidan Azerbaycan'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 15-16 Eylül tarihlerinde Azerbaycan'ı ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre Fidan, ziyareti kapsamında Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Fidan'ın ayrıca Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Fidan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmesi de öngörülüyor.

15 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ ELE ALINACAK

Görüşmelerde, stratejik düzeyde ilerleyen Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde gelinen aşamadan duyulan memnuniyetin ifade edilmesi ve iki ülke cumhurbaşkanlarınca belirlenen 15 milyar dolarlık toplam ticaret hacmi hedefine ulaşılması için çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğinin vurgulanması bekleniyor.

Bu kapsamda enerji ve ulaştırma alanlarındaki ortak gündem ile projelerin de değerlendirilmesi öngörülüyor.

SAVUNMA VE GÜVENLİK İŞBİRLİĞİ MASADA

Fidan'ın temaslarında, Türkiye ile Azerbaycan arasında savunma sanayisi, güvenlik ve askeri alanlarda sürdürülen işbirliğine ilişkin konuların ele alınması bekleniyor.

Görüşmelerde ayrıca, başta Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) olmak üzere iki ülkenin çok taraflı platformlardaki mevcut işbirliğinin gözden geçirilmesi planlanıyor.

Fidan'ın, Türkiye'nin yakın zamanda ev sahipliği yapacağı TDT 13. Zirvesi ve COP31 hakkında da Azerbaycanlı yetkililerle istişarelerde bulunması öngörülüyor.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN BARIŞI DA GÜNDEMDE

Görüşmelerde Azerbaycan ile Ermenistan arasında barışın sağlanması konusunda tarihi bir fırsat yakalandığının ifade edilmesi bekleniyor.

Türkiye'nin taraflar arasında iyi komşuluk ilişkilerinin kurulmasını desteklediğini ve süreçte kaydedilen olumlu gelişmeleri memnuniyetle karşıladığını belirtmesi öngörülüyor.

Fidan'ın, Türkiye'nin Karabağ topraklarında altyapının geliştirilmesi, enerji ve ticaret hatlarının işler hale getirilmesi ve bağlantısallığın güçlendirilmesine yönelik çalışmaları desteklediğini de dile getirmesi bekleniyor.

Görüşmelerde ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz