E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan duyurdu: Yüzde 60'ı tamamlandı 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattının yüzde 60'ının tamamlandığını belirtti.

12.07.2021 - 15:59
Bakan duyurdu: Yüzde 60 ı tamamlandı

Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu 2 Tünel Açma Makinesi (TBM) Varış Töreni'nde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanında, 4 bine yakın noktada devam eden projelerinden biri olan Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattındaki çalışmalarda önemli bir ana tanıklık ettiklerini söyledi.

Karaismailoğlu, “Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kullanılan 8 tünel kazma makinasının ikisi kazılarını tamamladı. Şu an 6 makinemiz kazılarına devam ediyor. Bugün itibarıyla toplam 62 bin 603 metrelik tünel işimizin 43 bin 763 metresini, yani yüzde 70’ini tamamladık. 2022 yılı Mart ayı itibariyle kalan tüm tünel kazı işlerini de bitireceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-Havalimanı Metrosu 2 TBM’in Varış Töreni'ne katıldı. Karaismailoğlu, tören öncesi proje ile ilgili yetkililerden brifing aldı. Törendeki konuşmasının ardından Bakan Karaismailoğlu’nun butona basması ile TBM makineleri çalıştı ve 10 dakika sonra makineler tünel yüzeyini kırarak ortaya çıktı. TBM makinesinin ucuna Türk Bayrağı asıldı.

“İstanbul’da halkımızın hizmetine sunduğumuz metrolarımızın toplam uzunluğu 80 kilometreye ulaştı.”

Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, İstanbul’u; tarihine, kültürüne yakışır biçimde dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri hâline getirmek için ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirterek; son teknoloji dev projeler ile İstanbul’u hayallerin ötesine, bambaşka bir noktaya taşıdıklarını kaydetti.

Karaismailoğlu, “Bu dev projelerin yanı sıra İstanbul’un dört bir yanını modern raylı sistem ağları ile donatıyoruz. Bakanlık olarak Marmaray ve Levent-Hisarüstü Metro Hattıile birlikte İstanbul’da halkımızın hizmetine sunduğumuz metrolarımızın toplam uzunluğu 80 kilometreye ulaştı. 5 hattımızda ise, yapım çalışmalarımız 7 gün 24 saat esasıyla devam ediyor. Toplam uzunluğu 91 kilometre olan bu hatlarımız; Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar (Kirazlı), Başakşehir-Çam Sakura hastanesi-Kayaşehir, Gayrettepe-Kağıthane-Kemerburgaz-Göktürk-İstanbul Havalimanı ve Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro projeleridir” diye konuştu.

“İstanbul’un raylı sistem ağının yüzde 52’sini bakanlığımız kazandırmış olacak.”

İhale işlemleri tamamlanan ve çok yakında temeli atılacak olan 4 km’lik Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistem hattının müjdesini de İstanbullulara veren Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Toplam uzunluğu 8,3 kilometre olan Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm projesinin inşaat faaliyetlerine geçmek üzere adımlarımızı atıyoruz. Böylece; Toplam uzunluğu 103,3 kilometreye ulaşan 7 projemiz tamamlandığında şu an 251 kilometre olan İstanbul’un raylı sistem ağının toplam uzunluğu, 2023 yılında 354,3kilometreye yükselecek. Böylece İstanbul’un raylı sistem ağının yüzde 52’sini bakanlığımız kazandırmış olacak. Hızla ilerleyen ve tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulan bu çalışmalarımız bizi gururlandırıyor. Biliyorsunuz, İstanbul’un ulaşım altyapısından sorumlu olanların , atmadığı adımları, sunmadığı hizmetleri de İstanbullulara bakanlık olarak biz sunuyoruz! Devlet yönetmenin bilinci ve ciddiyeti ile görevlerimizi ifa ediyoruz. Çünkü bizler hizmet siyasetinin mensuplarıyız.”

“Bugün itibarıyla tünel işimizin yüzde 70’ini tamamladık.”

Şu anda içinde bulunula hattın Halkalı’dan başlayıp Atakent, Başakşehir (Kayaşehir), Arnavutköy’den geçerek İstanbul Havalimanına ulaştığını ve 31,5 km uzunluğunda 8 istasyondan oluştuğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “Toplam da 79 km’lik Gayrettepe – Kağıthane-İstanbul Havalimanı – Arnavutköy-Başakşehir-Halkalı metro sisteminin tüm araçlarına hizmet edecek depo sahası ve Havalimanından geçmek üzere projelendirilen Hızlı Tren İstasyonu’nun peronları da yine bu proje kapsamında inşa ediliyor. Projemiz tamamlandığında; Marmaray Hattı’nın Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı’na devamı sağlanacak, yine Bakanlığımız tarafından yapılan Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi metro hattına aktarma imkânı da sunulacak” dedi.

Karaismailoğlu “Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kullanılan 8 tünel kazma makinasının ikisi kazılarını tamamladı. Şu an 6 makinemiz kazılarına devam ediyor. Bugün itibarıyla toplam 62 bin 603 metrelik tünel işimizin 43 bin 763 metresini, yani yüzde 70’ini tamamladık. 2022 yılı Mart ayı itibariyle kalan tüm tünel kazı işlerini de bitireceğiz. Projemiz genelindeki tüm işleri dikkate aldığımızda, genel ilerleme oranımız da yüzde 60’ı buldu. 2022 yılının sonunda 31,5 kilometrelik bu hattı halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“2 milyar 361 milyon Euro’nun üstünde kazanç elde edilecek.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edilen bu hattın İstanbul’un önemli merkezlerine erişim imkânı sunacağının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Yaptığımız fizibilite hesaplarına göre Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattının tamamlanmasını takiben 20 yıllık zaman zarfı içerisinde Karayolu Bakım ve İşletme Kazancı, Kaza Kazancı, Zaman Kazancı ve Hava Kirliliği, İklim Değişikliği, Toprak ve Su Kirliliği’nin azalması gibi Dışsal Fayda Kazancı ile 2 milyar 361 milyon Euro’nun üstünde kazanç elde edilecek. Daha az araç kullanmak, daha ucuza erişmek, daha hızlı gitmek, daha az akaryakıt bağımlılığı gibi faydalar, her bir vatandaşımızın gündelik hayatına dokunan somut faydalar olacak. Bu tutar tüm İstanbulluların cebinde kalacak!” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Apartman yöneticilerin borçluları ilan etmesi suç sayıldı!
Apartman yöneticilerinin, ilan panolarına daire adı, isim ve miktar belirtilerek, ...
Bakan duyurdu: Ödeme miktarları arttı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım ücretinin 1.797 ...
BTK'dan faturalar için yeni düzenleme
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK),tarafından hayata geçirilmeye ...
 
Altın alacaklar dikkat! Altın fiyatları ne kadar?
12 Temmuz 2021 Pazartesi haftanın ilk işlem gününde altın piyasasındaki ...
İşte Dolar ve Euro'da son durum
Yatırımcıların oldukça yakından takip ettiği döviz fiyatları, hareketliliğini ...
Ev kurmanın maliyeti 3 yılda iki kat arttı
Ev kurmanın bedeli son 3 yılda iki kat arttı. 2018’in haziran ayında 32 ...
 
Ankara simidine yüzde 25 zam!
Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ...
Fiyatlar çiftçiyi canından bezdirdi
Girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar ve ürünün değerini bulmaması, çiftçiyi ...
Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam: Her bir dakikada 11 kişi açlıktan ölüyor!
Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, 'Açlık Virüsü Çoğalıyor' adlı raporunu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
Beyaz Saray
moskova
ihracat
Eczacıbaşı
ygs soru ve cevapları
film
PSG
Emre Belözoğlu