E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bahçeli'den Finlandiya ve İsveç tepkisi 

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya alınması ile ilgili tepki göstererek, "Ukrayna savaşı bitmeden, ateşkes barışımı tesis edilmeden, NATO'ya yeni üye katılımı güven ortamını bozacak, var olan değerleri ezecek" dedi.

17.05.2022 - 12:07
Bahçeli den Finlandiya ve İsveç tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. MHP lideri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için verilen Yargıtay kararı hakkında "CHP İl Başkanı'nın suçu belirlenmiş, seçim kanunu gereğince kendisine siyaset yolu kapanmıştır. Siyaset yasağıyla tasfiye olduğu hukuken netleşmiştir. Kim suç işlemişse bunun bedeline katlanmak durumundadır" ifadelerini kullandı.

"SİYASET ÜLKEMİZDE İKİYE BÖLÜNMÜŞTÜR"

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bugün siyaset ülkemizde ikiye bölünmüştür. Bir yanda hizmet icraatleri, bir yanda yalan dolan, iftira... Yapılan her icraatı eleştirenler olsa da, ülkemizde yollar, köprüler, havaalanları yapılmaktadır. Zorlu şartlara rağmen ülkemiz dev bir şantiye görüntüsündedir. Ekonomik büyüme için sağduyulu adımlar atılmaktadır. İnanıyorum ki pazarda, markette ve diğer alanlarda insanımızın refahını koruyacak, fiyat artışlarının önüne geçilecektir. Temelsiz sızlanmalar mantıklı değildir.

Açılan Rize-Artvin Havalimanı'nın hayırlı olmasını diliyor, Karadeniz insanlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu çalışmaya emek veren herkese teşekkür ediyorum. Açılışa katılan sayın İlham Aliyev'e de teşekkür ediyorum. Türkiye ve Azerbaycan, iki devlet tek milletiz. Ayrımız gayrımız yoktur çünkü biz Türk milletiyiz.

'KILIÇDAROĞLU, 'DEVLETE SERİ KATİL DEMEK NAMERTLİKTİR' DİYEBİLİR Mİ?'

Siyaset yapmanın bir ahlakı, ilkesi olmalıdır. Sorarım size, sevincimiz aynı değilse acımız nasıl aynı olacak? Türkiye'ye yatırımlar kazandırmanın ne yanlışı var? Ama ülkenin gelişmesine tahammülsüz bir muhalefet anlayışı var. Oysa Türkiye hepimizindir. Bu muhalefet ziyandır, yabancıların muhbiridir.

Türkiye'nin ayak bağı olan zillet ittifakının, bu çarpık zihniyetin iktidara gelmesi zaten mümkün değildir. Marjinal il başkanları için de kararı adalet vermiştir. Ama bunlar İstanbul'da şov sahnesine çıkmıştır. Ben yine İstanbul'a yalın ayak yürür diye bekledim. Bu kişi Türk devletine seri katil demiş, suç işlemiştir. Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak şeyler söylemiştir. Kılıçdaroğlu açıklamalıdır, devlete seri katil denmesine ne diyorsun? Susma Kılıçdaroğlu, 'devlete seri katil demek namertliktir' diyebilir misin? Diyemiyorsan sen de bu suça ortaksın.

Sayın Kılıçdaroğlu, zalimi görmek istersen, Türkiye düşmanlarıyla çektirdiğin fotoğraflarına, aldığın talimatlara bak. Türk milletinin her ferdi onurludur.

'KAFTANCIOĞLU'NA SİYASET YOLU KAPANDI'

CHP İl Başkanı'nın suçu belirlenmiş, seçim kanunu gereğince kendisine siyaset yolu kapanmıştır. Siyaset yasağıyla tasfiye olduğu hukuken netleşmiştir. Kim suç işlemişse bunun bedeline katlanmak durumundadır. Tunceli'de bir milletvekilinin polise taş atması da suçtur. Askerimize, polisimize taş atmak kabul edilemez, herkes haddini bilsin. Alemde şer, oğuzda er tükenmez. Ne devletimiz, ne milletimiz sokak serserilerine teslim edilmeyecektir.

Eylül'de siyasi çalışmalarımızın üçüncü etabına geçmiş olacağız. Şu anda da çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunların karşılığını muhakkak göreceğiz.

'SİLAHLARIN SUSMASI İÇİN TEK ÇABA GÖSTEREN TÜRKİYE'DİR'

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma ortamının tehdit yaratan gelişmelere fırsat sağladığı biliniyor. Bu konuda silahların susması için yegane çaba gösteren ülke Türkiye'dir. Moskova ile Kiev arasında barış köprüsünün imşası için henüz umutlar solmamıştır. Ama savaşı destekleyen uluslararası kuruluşlar da gözümüzden kaçmamaktadır. Silah baronları ve kan tacirlerine karşı buna dur denmelidir. Bilhassa ABD'nin öncülük yaptığı Batı bloğunun da dahil olduğu, üçüncü dünya savaşı provası yapılmaya çalışılmaktadır.

'FİNLANDİYA VE İSVEÇ BEKLEME ODASINA ALINMALI'

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olması konusunun tartışmaya açılması krizi büyütmektedir. Ukrayna'da savaş sürüyorken Rusya'yı daha da kışkırtmak dünya barışını hedefleyen bir strateji değildir. Bu iki ülkenin NATO'ya girme sürecinin bize göre üç ayaklı sakıncası vardır. İlk olarak, Rusya kışkırtılmış olacaktır. Savaşın büyüme ve coğrafi olarak genişleme ihtimali söz konusudur. İkinci olarak, bu ülkelerin Türkiye düşmanlarını kucakladığı bilinmektedir. Bize masal anlatmasınlar. Viking mantığı vandal mantığıdır. Terör örgütlerine verilen destekleri düşünürsek onlarla nasıl bir güvenlik birliği içinde bulunalım! Onlara nasıl itibar edelim! Finlandiya ve İsveç'in bekleme odasına alınması en makul seçenektir. Üçüncü olarak, Batı Avrupa'ya yüklenen ağırlık Doğu'ya kaldırılacaktır. MHP, bu üyelik tartışmasına olumsuz bakmaktadır. NATO'nun genişleyici politikasına girmesi konusunda tavrımız bellidir. Ukrayna savaşı bitmeden, ateşkes barışımı tesis edilmeden, NATO'ya yeni üye katılımı güven ortamını bozacak, var olan değerleri ezecek, Rusya'yı daha provokatif bir tavra itecektir. Türkiye demokrasinin, insan haklarının yanındadır, mazlumların da her zaman davacısıdır.

19 MAYIS MESAJI

Atatürk'ün dediği gibi "Geldikleri gibi giderler." O bize bağımsızlığımızı kazandırdı. 103 yıl önce Samsun'a çıktı ve başardı. Türk milleti, onun liderliğinde kendisini zincire vurmak isteyenlere karşı savaştı. Bu savaş haklı ve meşruydu. Ne kadar övünsek azdır, ne kadar gururlansak yetersizdir. Şimdi milli beka için sergilediğimiz sağduyulu tutumu kimse zaaf olarak görmemeli, sonu fena olacak hataya düşmemelidir. "Ne mutlu Türk'üm diyene" seslenişi bizim gururumuzdur. MHP, Samsun'a çıkan fikirdir, düşmanı mahveden kahramanlığın varisidir. Manda ve himaye çağrılarını düşmanla birlikte bozguna uğratan ataların evladıdır. Samsun'da başlayan tarihi yolculuk gün gelmiş cumhuriyetle taçlanmıştır. Fakat o düşmanlık bitmemiş, ülkeyi bölmek adına maşalar kullanılmıştır. FETÖ, PKK maşadır, zillet ittifakı da maşalığa heveslidir.

Ben gençlerimizin dünün saygın hatıralarına sahip çıkacağına inanıyorum. Türk gençliği gönül şuurumuzdur. Onlara en büyük hediye parlak bir gelecek, güzel bir hayattır. Bu vesileyle tüm gençlerimizin 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jens Stoltenberg ile kritik görüşme
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ...
Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'e rest çekti!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Finlandiya ve İsveç dışişleri bakanlarının ...
Akşener ile Karamollaoğlu görüştü!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu görüştü.
 
Finlandiya ve İsveç resmen bildirdi, kritik Türkiye hamlesi!
Finlandiya ve İsveç Dışişleri Bakanları resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelecek.
Doğu Perinçek: Erdoğan bir aydındır
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Recep Tayyip Erdoğan bir aydındır. ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'SADAT' tepkisi: Farklı roller üstleniyor
Seçim güvenliğinden bahseden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz ...
 
Nureddin Nebati kimdir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati nereli ve kaç yaşında?
Nureddin Nebati kimdir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati nereli ...
Kalın'dan NATO mesajı!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya ...
Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya'ya mesaj!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'ya katılım talep eden İsveç ve ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
abd
Kasımpaşa
Gaziantepspor
Christoph Daum
Netanyahu
haşim kılıç
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
işte benim stilim