E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Babacan'dan AB'ye Uyarı 

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB Büyükelçilerine verdiği yemekte zaman zaman bazı AB ülkelerinden gelen olumsuz mesajların AB’nin taahhütlerine ilişkin kuşkular yarattığını belirterek, AB’den "güveni sarsacak yaklaşımlardan uzak durmasını" istedi.

16.12.2008 - 16:18
Babacan dan AB ye Uyarı

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB Büyükelçilerine verdiği yemekte zaman zaman bazı AB ülkelerinden gelen olumsuz mesajların AB’nin taahhütlerine ilişkin kuşkular yarattığını belirterek, AB’den "güveni sarsacak yaklaşımlardan uzak durmasını" istedi.

“Türkiye, artık bir serbest tartışma ülkesiö ifadesini de kullanan Babacan, AB Dönem Başkanlığı sırasında izlediği tutumdan dolayı Fransa Büyükelçisi Bernard Emie ve Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’e teşekkür etti.

Ali Babacan, Fransa’nın AB Dönem Başkanlığının sona ermesi dolayısıyla Ankara Palas’ta AB Büyükelçilerine bir öğle yemeği verdi. Dışişleri Bakanlığı’nın AB ile ilgili yetkililerinin de bulunduğu yemekte bir konuşma yapan Ali Babacan, Türkiye’nin AB katılım sürecine dikkat çekerken zaman zaman bazı AB üyelerinden gelen olumsuz mesajların, AB’nin taahhütleri konusunda kuşkular yarattığına işaret etti.

İVME OLUMSUZ ETKİLENİYOR
Aralık 2007’de AB Zirvesi’nin sonuç bildirgesine ilişkin olarak Türkiye ile ilgili tartışmaların meydana geldiğini, benzer tartışmaların Aralık 2008’de de yaşandığını anımsatan Babacan, bu tür tartışmaların da Türkiye’deki reform ivmesini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin üyeliği ile ilgili güveni sarsacak yaklaşımlardan uzak durmasını isteyen Babacan, güvenin, Avrupa Birliği’nin önemli bir güç kaynağı olduğunu belirterek “Güvenin zayıflaması, Avrupa Birliği’nin etkinliğinin zayıflaması anlamına gelecektirö uyarısını yaptı.

ER GEÇ HALKIMIZ HAK ETTİĞİ TRANSFORMASYON TAMAMLANACAK
Ali Babacan, “Hükümetimiz Avrupa Birliği reformları konusundaki kararlılığı tamdır. Bu konuda hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Belki bu reformların hızı içinde bulunduğumuz şartlara göre değişecektir. Kimi zaman bu reformlar daha hızlı, kimi zaman daha yavaş olabilecektir ancak er yada geç Türkiye, halkımızın hak ettiği bu transformasyon sürecini tamamlayacaktırö şeklinde konuştu.

Cuma günü Brüksel’de gerçekleşecek katılım konferansında iki başlığın daha açılacağını anımsatan Babacan, Türkiye’nin daha fazla fasıl açılmasını istediğini, birçok fasıl teknik olarak müzakerelere hazır olduğunu belirterek “Ancak farklı siyasi gerekçelerle ve farklı üyelerin farklı engellemeleri sebebiyle teknik olarak hazır olan fasılları maalesef bugün itibariyle açamıyoruzö şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı, reform sürecinin belki zaman alacağını ancak bu süreçten artık geri dönüş olmadığının, Türkiye’nin artık açık bir toplum olduğunun altını çizerek, “Türkiye, artık bir serbest tartışma ülkesidirö ifadesini kullandı. Babacan, Türk halkının reformların arkasında olduğunu da vurguladı.

Türkiye’de reform yolunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi de veren Babacan, halen TBMM’nin gündeminde 30 yasanın bulunduğunu, Ulusal Program’ın da, neler yapılacağına ilişkin takvim çalışmalarının ardından yayınlanacağını anlattı.

Konuşması sırasında Kıbrıs’a da değinen Babacan, Türkiye’nin 2004 yılında bir çözüm olması için çok çalıştığını ancak Annan Planı’nın Rumlar tarafından reddedildiğini belirterek, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümlenmesi konusundaki kararlığını vurguladı. Türkiye’nin Kıbrıs’ta sürdürülen müzakere sürecine tam destek verdiğini ifade eden Babacan, sürecinin hızla yürütülmesi gerektiğine inandıklarını da söyledi.

FRANSA’YA TEŞEKKÜRLER
Ali Babacan, konuşmasının son bölümünde Temmuz başından bu yana AB Dönem Başkanlığını yürüten Fransa’nın başkanlığı sırasında Türkiye’nin ilişkin tutumuna değindi. Babacan, “Bu dönem başkanlığının normal bir dönem başkanlığı olması önemliydi ve bu süreci nispeten sorumsuz bir şekilde geçirdiğimiz için ben Sayın Büyükelçi Emie ve muhatabım Sayın Bakan Bernard Kouchner’e teşekkür etmek istiyorumö dedi.

Ali Babacan, Türkiye’nin bundan sonraki katılım sürecinin de sorunsuz bir biçimde devam etmesi umudunu da dile getirdi.  (Milliyet)

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Abuzer Abbas 10 Aralık 2008 Çarşamba 11:09

Tamam, bence de çocuklara fazla bir şey kazandırmayan din derslerini kaldıralım... Onun yerine okullarda seçmeli olarak Kur'an ve temel ilmihal bilgileri öğreten kurslar açalım... Galiba pek kimsenin işine gelmiyor, değil mi? Hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde olur (ne kadar denetlerse yani), hem de zorunlu olmadığı için istemeyen çocuğunu göndermez...

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Fazla Seçmen İddiasına Jet Toplantı!
Yüksek Seçim Kurulu 'fazla seçim kaydı iddiası' üzerine cuma günü olağanüstü toplanma kararı aldı...
Osman Baydemir'e 5 Yıl Hapis İstemi!
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile DTP İl Başkanı ...
Baykal'dan Erdoğan'a Ağır İtham
2009 bütçesi görüşmeleri hesaplaşma gibi geçiyor. Baykal, Telekom'un satışıyla ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Mersin İdmanyurdu
ölüm haberi
Çankaya Köşkü
voleybol
emrah yılmaz
Melo
Edward Snowden
EPDK
Milli Eğitim Bakanlığı