E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Antidepresanlar Yaşlandırıyor 

Güneş ve sigaranın yanı sıra, stresin ve antidepresan kullanımının da cildi yaşlandırdığı bildirildi. Cleveland Üniversitesinden Dr. Bahman Guyuron ve ekibinin, 186 ikiz kadın üzerinde yaptığı araştırma, güneş, sigara, stres ve antidepresan kullanımının cildi yaşlandırdığını gösterdi.

18.02.2009 - 16:15
Antidepresanlar Yaşlandırıyor

SABAH-Guyuron, genetik olarak aynı şekilde yaşlanmaya programlanmaları nedeniyle araştırma için ikizlerin seçildiğini, ikizlerin görünümlerindeki farklılıkların çevre ve yaşam tarzının cildi nasıl değiştirdiğini anlamaya yardımcı olduğunu kaydetti.

İlk olarak araştırmacılar, ikiz kardeşlerin fotoğraflarını çekti ve bir bağımsız uzman grubundan kardeşlerden her birine bir yaş vermelerini istedi. Daha sonra bilim adamları, her katılımcının yaşam tarzını, beslenme alışkanlığını, sigara kullanıp kullanmadığını, depresyona yakalanıp yakalanmadığını ve ne kadar güneşe maruz kaldığını öğrendi. Son olarak katılımcıların yaşam tarzı ve göründükleri yaş arasında bağlantı kuruldu.

Araştırma sonunda, daha önce de bilinen, sigara kullanımı ve güneşe maruz kalmanın cildi yaşlandırdığı doğrulandı. Buna göre araştırmacılar, 10 yıl sigara kullanan ikiz kardeşin, sigara içmeyen kardeşinden 2,5 yaş büyük göründüğünü belirtti.

İşi gereği ya da uzun yıllar açık havada golf veya tenis oynadığı için fazla güneşe maruz kalan kadınların da kardeşlerine göre yaşlı göründüğü belirlendi.

Ancak araştırmada ilginç olarak, boşanmış olanların, evli ya da eşi ölmüş kardeşlerine göre ortalama 2 yaş büyük göründüğü ortaya çıktı.

Antidepresan kullanımının da "daha yaşlı görünmeye" neden olduğu görüldü. Ancak "antidepresana bağlı yaşlı görünmenin" depresyonun mu, yoksa ilaçların bir sonucu mu olduğu henüz bilinmiyor.

Araştırma, yüzdeki değişim ile kilo arasında bağlantı bulunduğunu da ortaya koydu. 40 yaşın altındaki kadınlarda fazla kilonun daha yaşlı bir yüzle bağlantılı olduğu, 40 yaşından sonra ise bu fazla kilonun yüzü genç gösterdiği belirlendi.

Dr. Guyuron, 40 yaşından sonra, 16 yıldan fazla olmak koşuluyla hormon tedavisinin yüzün görünüşünü iyileştirebildiğini, ancak 5 yılın üzerindeki hormon tedavisinin meme kanseri riskini artırdığının bilindiğini vurguladı.
Bu tür araştırmaların, görünüşleriyle daha çok ilgilendikleri için kadınlar üzerine yoğunlaştığını belirten Guyuron, erkeklerin de artık görünüşleriyle eskiye göre daha fazla ilgilenmeye başlaması nedeniyle, aynı araştırmayı ikiz erkekler üzerinde de yapacaklarını ifade etti.

"Plastic and Reconstructive Surgery" dergisi, nisanda yayımlanacak araştırmanın bu ilk sonuçlarına internet sitesinde yer verdi. Konuya ilişkin makale, Fransız Le Figaro gazetesinin internet sitesinde de yayımlandı.

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
harun 12 Şubat 2009 Perşembe 03:16

bak bakalim neler olacak , olmasada olacak deyip kendisine ve dostlarinin moralini yüksek tutup diyer insanlari ve partileri psikolojik bunalima sokup biz gariban halkin fikri ni celmeye hazirsiniz yani, bakin biz kazandik fikrini asilamak da siyasetin isi tabii , bakalim neler olacak hadi hayirli imalar

Yorumu oyla      18      10  
AKSakallı 12 Şubat 2009 Perşembe 00:07

kendi bilinçaltındakileri marifet gibi anlatıyor. ses dinlemeler, kamu yetkisini demoklasin kılıcı gibi, kullanmak, yabancı istihbaratlarla işbirliği, siyasallaştırılan hukuk, ablukaya alınıp susturulmaya çalışılan muhalifler.dışardan akan kan ne ki; bizlerin içleri kanıyor.ama mekke, utah, deniz feneri, söğüt, ist.bld. dalgalarını görün siz bakalım o dipden vuran dalaganın altından cemaatleriniz, tarikatlarınızla nasıl çıkacaksınız?hukuk diye nasıl ağlayacaksınız ? göreceğiz.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akdağ’dan Ermeni ve Rum Hastanelerine Ziyaret
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul’daki Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi ...
Bilim Adamlarımızdan Büyük Buluş
Türk bilim adamları, günümüzde kesin tedavisi olmayan ve her yüz kişide ...
Bakan Akdağ’dan Muadil İlaç Kullanma Çağrısı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eş değer ilaçların orijinal ilaçlarla aynı ...
 
Vitaminlere Son Darbe!
2008 yılı içinde arka arkaya yapılan araştırmalar vitaminlerin sağlık ...
Diş Tedavisinde Beklenen Devrim
Diş tedavisinin özel sektörde yapılmasını SGK karşılamıyordu. Devrim gibi ...
Sigortalılar 10 Gün İçinde Aynı Hastalıktan İkinci Bir Hastaneye Gidemeyecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), doktor doktor gezerek derdine çare bulmaya ...
 
Doktor Muayenesine Gün Sınırlaması
Tek doktorla yetinmeyip aynı branşta muayene için birkaç hastane dolaşanların, ...
2008’de Aşıya 207 Milyon 460 Bin Lira Harcandı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2008 yılı Kasım ayından itibaren aşılama takvimine ...
Alzheimer'a Karşı Tarihi Adım
Tedavisi olmayan alzheimer (ileri durumda bunama, unutkanlık) hastalığıyla ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Euroleague
dolar
hollanda
Brezilya
Endonezya
Murat Yıldırım
Fernandao
deprem