E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Parti İddianamesinde Şok Belge İşte...

AKP hakkındaki kapatma iddianamesindeki belgelerden birinin arkasında şok bir ibare bulundu. İddianameye o belgeyi "YARSAV" sokmuş. İşte delili...

24.05.2008 - 11:07
AK Parti İddianamesinde Şok Belge

AKP'nin kapatılmasının istendiği iddianamenin ekleri arasında ilginç bir belge ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen 17 klasör içinde kapatma delili olarak gazete kupürleri ağırlıklı yer tutuyor.

Ancak bu kupürlerden bir tanesi, iddianameye cevap hazırlamak için belgeleri inceleyen AKP kurmaylarını şoke etti. Haberin bulunduğu sayfanın arka yüzünde Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) meslektaşlarına gönderdiği bildiri yer alıyordu.

Kupürün fotokopisi, bildiriyi taşıyan kâğıda çekilmişti. Dava dosyası ile ilgisi olmayan bu durum kafaları karıştırırken, bunun tasarruf sebebi ile mi, yoksa unutkanlıktan mı kaynaklandığı anlaşılamadı. İddianameye YARSAV'ın da katkı sağladığı yönündeki iddialar ise AKP içindeki soru işaretlerini artırdı.

 

Anayasa Mahkemesi'ne 'Cevap' hazırlarken iddiaları, ithamları ve delil olarak sunulan belgeleri inceleyen AK Parti kurmaylarının dikkatini ilginç bir belge çekti. Başsavcı'nın Ek Klasörler içine koyduğu belge Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bir haberin kupürü.  

Hakkında siyasi yasak istenen isimlerden olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le ilgili haberde, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndaki görev değişimi, müfredat eleştiriliyor ve kadrolaşma yapıldığı savunuluyor. Belgeyi gizemli kılan durum ise kâğıdın arka yüzü.

Kapatma delili olarak sunulan Cumhuriyet gazetesinin kupürünün fotokopisi boş kâğıda çekilmemiş. Kupürün arka yüzünde YARSAV'ın hakim ve savcılara hitaben yayınladığı bir bildiri yer alıyor. Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun başkanlığını yürüttüğü Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), 2006 yılında kurulmasına rağmen tartışmaların odağında. Dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek, YARSAV'ın mahkeme kararıyla feshi için dava açılmasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istemişti. Çiçek, gerekçe olarak da, "Görevdeki hakim ve savcılar dernek kuramaz ve bu dernekte üye olamaz." görüşünü savunmuştu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada YARSAV'ın yargıdan istediği kararı çıkardığını söylemişti. Şahin, bu durumdan yakınırken şunları kaydetmişti: "YARSAV diye bir dernek var. Başında da Yargıtay savcılarından bir arkadaşımız var. Onlar hemen Danıştay'a gidip ertesi gün karar alabiliyorlar. Çünkü, Danıştay'daki hâkim ve savcıların büyük çoğunluğu bu derneğin üyesi. Bir derneğin açtığı davaya, o derneğin üyeleri bakıyor ve sınavlarla ilgili o kadar çok davalar oldu ki. Sınav yapıyorsunuz, durduruluyor..."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
OĞULA GÜZEL KIYAK!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hasan Celal Güzel’in 39 yaşındaki oğlunu Devlet ...
Babası MSP'yi Bitirmişti...
MHP'nin, “Cumhurbaşkanı Gül devreye girsin” dediği duyulunca, “Ben olsam” ...
DP’NİN “DÖN BACIM” HAMLESİNİN ÖZETİ: SİYASİ MEVTADAN MEDET UMDU VE MEVTA OLDU!
DP’nin aklı evvelleri toplandı ve DP’yi kurtaracak kişiyi buldu: DP’nin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Euro
İslam
Manchester City
Tatbikat
Edward Snowden
Anayasa
Carlos Arroyo
Siyaset