Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Türk yetkililerin, Libyalı yetkililerle görüşmesinin ardından ABD'li gazetecilerin bu sabah saatlerinde serbest bırakıldığını ifade etti.
Tan, Libya sınırına doğru yola çıkan gazetecilerin ABD'li yetkililere teslim edileceğini belirtti.
Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, geçtiğimiz hafta gözaltına alınan Anthony Shadid, Tyler Hicks, Lynsey Addario ve Stephen Farrell isimli gazetecilerin serbest bırakılacağını açıklamıştı. Ancak Cuamrtesi günü başlayan Şafak Yolculuğu Operasyonu'nun ardından ABD'li gazetecilerin akıbeti belirsizleşmişti.
Ecdebiye’de haber peşindeyken kaybolan Pulitzer ödüllü muhabir Shadid, kameraman Farrell ve foto muhabirleri Hicks ile Addario, en son Ras Lanuf'taki bir bombardımandan kaçarken görüntülenmişti.
Libya’da tutuklu bulunan İngiliz The Guardian gazetesinin Iraklı muhabiri Geyt Abdülahad da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girmeye girmesinin ardından serbest bırakılmıştı.
A.A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...