Çelik, "Ne kadar atama yapacağımızı söylemek için 2008 bütçesi içinde bize ne kadar kadro verildiğini görmemiz lazım. " dedi.
ACİL İHTİYAÇ 15 BİN
Son olarak Türkiye genelinde 25 bin öğretmen ihtiyacı tespit ettiklerini belirten Bakan Çelik, "25 bin civarında öğretmene ihtiyacımız vardı. 10 bin atama yaptık. Şu anda acil ihtiyaç 15 bin. Biz bu 15 bin atamayı her halükarda yaparız. Ama bu arada 2008'de emekli olacaklar var. Artı nüfus artışıyla birlikte yeni ihtiyaçlar var. Yani bizim yine asgari 15 bin değil, 2008 yılı içerisinde 30 bin öğretmen atamamız lazım ki, bir sıkıntı yaşamayalım" dedi.
SÖZLEŞMELiLER AVANTAJLI
Bakan Çelik, Şubat atamasında yeni mezunların başvurularının mümkün olmadığı için, sözleşmeliden kadroya geçmeyi bekleyenlerin avantajlı olduklarına dikkat çekti.
MEB son olarak 19 Aralık'ta 10 bin 40 sözleşmeli öğretmenin atamasını yaptı. 2007 yılı içinde böylece 40 binden fazla öğretmenin ataması gerçekleşti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...