Sürgünden dönen eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ülkeyi diktatörlükten kurtarma konusunda kararlı olduğu açıklamasında bulundu.
Suudi Arabistan'dan Lahor'a gelen Şerif, telefonla yaptığı açıklamada, "Tek istediğimiz demokrasi, başka bir şey değil. Ülkeyi diktatörlükten kurtarmak çabasını göstermek ve bu konuda üzerime düşeni yapmak için buradayım" ifedasini kullandı.
Toplum polisinin önlem almasına karşın, uçağı havalimanına indiğinde Şerif'i karşılamak için yüzlerce yandaşı güvenlik kordonunu aştı.
Pakistan polisinin Şerif'in varmasından önce binlerce yandaşını gözaltına aldığı bildirildi.
Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref tarafından 1999'daki kansız darbeyle devrilen Şerif, bir yıl sonra sürgüne gitmiş, geçen eylül ayında ülkesine döndüğündeyse birkaç saat içinde Suudi Arabistan'a geri gönderilmişti.
Ancak bu sefer Cumhurbaşkanı Müşerref, isteksiz de olsa Şerif'in 8 Ocak'taki seçimlere katılmak için ülkesine dönmesine izin verdi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |