Son gelişmelerle terörde çözüme doğru gidildiğini belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Terör konusunda denenmiş ne kadar yöntem varsa, bugün bunların hepsi denenecektir, öyle anlaşılıyor. Diyarbakır’daki bombalı saldırı, PKK’nın son çırpınışları” dedi. Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği’nin yeni yönetimini kabul eden Bahçeli, siyasetten spora birçok konuda gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte MHP liderinin değerlendirmeleri:
TELEVİZYON HEVESLENDİRİYOR
Terör konusunda çözüme doğru gidildiği kanaatindeyiz. Daha önce Irak’ın işgalinde de benzer terör olayları yaşandı. İşgal sonrası işgal kuvvetleri bölgeye tam hakim olamadı. Bağdat’ta çeşitli terör saldırıları yaşandı ve her gün 70-80 kişi hayatını kaybetti. Benzeri terör saldırıları Afganistan ve Pakistan’da görüldü. Televizyonlar sayesinde bu tür saldırılar hızla yayılıyor ve eylemcileri heveslendiriyor.
YANLIŞ KAVRAM KULLANIYOR
Başbakan, muhalefetin hiçbir öneri getirmediğini söylüyor. Biz Başbakan’a önerinin ne olduğunu anlatamadık. O kadar öneri yapıyoruz. Son olarak bütçe görüşmelerinde tüm milletvekillerimiz çıktı, çok sayıda öneride bulundu. Ama Başbakan hâlâ ‘Öneri yok’ diyor. Galiba onun anlaması için önerinin okyanus ötesinden gelmesi gerekiyor. Başbakan yanlış kavramlar kullanıyor. ‘75 Kürt milletvekilim var’ demek yerine ‘75 Doğu ve Güneydoğu kökenli milletvekilim var’ demek gerekir. Bu tür kavramları kullanırken dikkatli olmak gerekir. Kritik bir noktadayız. Bu noktada ayrımcılığın körüklenmesine müsaade etmemeliyiz. Askeri çözümler elbette önemli, ancak askeri tedbirleri güçlü kılacak başka tedbirleri de beraberinde almak lazım.
HATIRLA SEVGİLİ’Yİ İZLEMEDİM
Televizyonda dikkatimi çeken, şevkle izlediğim programlar ise genelde tarihi konu alan programlardır. Bu çerçevede izlediğim bir dizi de Elveda Rumeli. Toprak kayıplarının hangi süreçlerden geçerek yaşandığını ortaya güzel koyuyor. Bir köyde sadece 500 kelime kullanarak hayatını sürdüren insanları anlatıyor. Hatırla Sevgili dizisini hiç izlemedim. Ama biz o devreleri yaşadık, oralardan geldik. Bizzat o olayların içindeydik.
BEŞİKTAŞ’IN İLK RENKLERİ
Beşiktaş, sağı solu belli olmayan bir takım. Tam ‘düştü’ derken birden ayağa kalkar. Beşiktaşlı olmanın şuuruyla hareket ederek renkleri ile ilgili bir takım araştırmalar yaptım. Elbette kaynakların doğruluğunu teyit etmek gerekir. Ama öğrendiğime göre Beşiktaş’ın ilk renkleri kırmızı-beyazdı. Balkanlar kaybedildikten sonra bu renkler siyah-beyaza çevrildi.
Akşam
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...