Ankara'nın Kuzey Irak’a muhtemel bir müdahaleden bahsettiği bir dönemde, Kürt kaynaklarına ve tanıklara göre, söz konusu bölgede bulunan
dört üsde on yıldan beri yüzlerce Türk askeri mevcut.
BARZANİ ÜS VERDİ
Mesud Barzani'nin partisi ile yapılan anlaşma çerçevesinde, Türk birlikler on seneden bu yana sınır şehri Zaho'nun doğusundaki bu üslerde bulunuyor.
Kimliğinin açıklanmasını istemeyen Iraklı bölgesel Kürt hükümetinin bir yetkilisi AFP'ye yaptığı açıklamada, "1997 yılından bu yana Irak Kürdistan'ında dört Türk üssü bulunuyor" dedi.
O dönemlerde, Türk birlikleri, Celal Talabani'nin Kürdistan Yurtseverler Birliği partisinin savaşçılarına karşı Barzani'nin Kürdistan Demokratik Partisine destek vermişlerdi.
1500 TÜRK ASKERİ
Türk Meclisinin yarın, orduya Kuzey Irak'a giriş izni veren bir önergeyi oylaması bekleniyor. Iraklı Bölgesel Kürt Hükümeti kaynaklarına göre, K.Irak’ta en az 600 Türk askeri ve beraberlerinde 150 zırhlı araç var. Söz konusu üsler Bamerni, Amerli, Kanimasi ve Chiladeza'da bulunuyor.
Bu arada bölge sakinlerinin tahminlerine göre, Dohuk şehrinin kuzeydoğusundaki bu alanda yaklaşık 1500 Türk askeri bulunuyor.
ENSONHABER
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |