Midilli adasının Belediye Başkanı Spiros Galinos, çok sayıda sığınmacının geldiği adada durumun iyileşmemesi halinde okulları açmayacaklarını ve iki hafta sonraki seçimlerde oy kullanmayacaklarını söyledi.
Adanın "işgal altında bulunduğunu" savunan Galinos, sığınmacı sorununun kontrol altına alınmaması durumunda "engellenmesi zor olaylarla" karşılaşacaklarını belirtti.
İncelemelerde bulunmak üzere pazar günü adaya gelen Yunanistan'ın Göç Konularından Sorumlu Bakan Vekili Yannis Muzalas, adada sığınmacı krizine yönelik ek önlemler alınacağını açıkladı. Durumu "kontrol altına alınılabilir fakat patlamaya hazır" şeklinde değerlendiren Muzalas, sığınmacıları ana karaya taşımak üzere iki geminin daha bölgeye geleceğini açıkladı.
Sığınmacıların kimlik tespitlerinin daha hızlı yapılabilmesi amacıyla adaya 60 polis daha göndereceklerini belirten Muzalas, Yunan ordusundan her gün bin 500 ekmek yapıp sığınmacılara dağıtmasını istedi.
Adada, resmi rakamlara göre çoğu Suriye uyruklu yaklaşık 10 bin sığınmacı bulunuyor.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...