E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

 
Soylu'dan net mesaj: "İsrail'e Trabzonlular yeter"

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada; aile yapısını hedef alan küresel tehditlere, Türkiye’nin Suriye politikasındaki insani yaklaşıma ve İsrail’in bölgedeki askeri eylemlerine değindi.

AİLE YAPISI VURGUSU

Soylu, konuşmasının ilk bölümünde geleneksel aile değerlerinin korunmasının önemine dikkat çekti. Dünyanın, köklü aile yapılarını ve medeniyet değerlerini ortadan kaldırmaya çalışan "azgın bir anlayışla" karşı karşıya olduğunu belirten Soylu; Trabzon halkının bu duruma karşı durduğunu ifade etti.

EMEVİ CAMİİ MESAJI

Türkiye’nin sığınmacı politikasına ve Suriye’deki varlığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu, Suriyelilere medeniyetin bir gereği olarak sahip çıkıldığını belirtti. Bireyselleşmeye ve vicdansızlığa itiraz ettikleri için bu sorumluluğu üstlendiklerini kaydeden Soylu, "Allah bize Şam Emevi Camii’nde namaz kılmayı nasip etti" diyerek Türkiye’nin bölgedeki manevi ve stratejik kazanımlarına işaret etti.

"İSRAİL'E TRABZONLULAR YETER"

Konuşmasında İsrail’in Filistin ve bölge genelindeki saldırılarını sert bir dille eleştiren Soylu, İsrail’i "azgın katil" olarak nitelendirdi.

Mescid-i Aksa’da hürriyet bayrağının açılacağı günlerin yakın olduğunu söyleyen Soylu, "İsrail’e Trabzonlular yeter" diyerek bölge halkının kararlılığını vurguladı.

SOYLU'NUN KONUŞMASI

Süleyman Soylu'nun programda yaptığı konuşması şu şekilde:

"Kıymetli bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, burada bulunan ve bu etkinlikte emek veren çok kıymetli yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bradaki içerik anlatıldıkça mutlu oldum. Sayın Bakanım Allah razı olsun. Faruk bakanımız bu işlere başladığı zamanlarda o günün ruhuna uygun şekilde çok güzel etkinlikler oldu. Bugün de içi dolu dolu bir anlayış ortaya koyuldu. Allah inşallah bizi böyle güzel günlerde bir araya getirir. Biz buradayız ve bir aileyiz. Medeniyetini, geleneklerini, göreneği bilen, ata toprağını bilen, ezanı duyan, horon bilen, mezar bilen, ata, ana bilen bir aileyiz. Bugün dünya bu aileleri ortadan kaldırmaya çalışan bir azgınlıkla karşı karşıya."

"Trabzon’un itirazı bunadır. Bu itirazı yapan da Cumhurbaşkanımızdır. Allah bize Ayasofya’da namaz kılmayı nasip etti. Bu millet yaşadı. Suriyeli kardeşlerimize burada sahip çıktık. Medeniyetimizin gereği sahip çıktık. Bireyselleşmeye itiraz ettiğimiz için sahip çıktık. Allah bize Şam Emevi Camii’nde namaz kılmayı nasip etti. Hiçbir şey Trabzon için anlatmaya gerek yok. Trabzon’un her şey ismindedir. Bu azgın katil İsrail karşısında hürriyet bayrağı Mescid-i Aksa’da açmayı nasip eecek. İsrail’e Tarbzonlular yeter. Şehadetse şehadet…. Ben burada hal diliyle Abdulkadir Uraloğlu bakanımızın yanında olmaya geldim. Bu güzel toplantıda bizi bir araya getiren kendi örfümüzle buluşturan yaptığı hizmetlerle onur duyduğum bakanımıza teşekkür ediyorum.”



610 izlenme
Videoyu paylaş: Videoyu sitene ekle:
 
 
 

 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs
fatih terim
konya
big ben
Chloe Loughnan
Beycan ÜÇKARDEŞ
haşim kılıç
Ahmet Kaya
Kadir İnanır