E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Zana:Kimsenin Dilencisi Değiliz 

DTP, siyasi gelişmeleri değermendirmek için Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi'ni topladı.Kongrenin açılış konuşmasını yapan kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana, “Tek taraflı kardeşlik olmaz. Biz, kimsenin dilencisi değiliz” dedi.

20.09.2008 - 16:18
Zana:Kimsenin Dilencisi Değiliz

DTP, siyasi gelişmeleri değermendirmek için Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi'ni topladı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana, “Tek taraflı kardeşlik olmaz. Biz, kimsenin dilencisi değiliz” dedi. Zana, Kıbrıs ve Ermeni sorunun çözümü halinde Kürt sorununda çözülebileceğini öne sürdü. DTP, önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimlerdeki stratejsini belirlemek, siyasal gelişmeleri eğerlendirmek üzere Diyarbakır'da Demokratik Topum Kongresi'ni topladı. İl binasında yapılan ve 2 gün sürecek kongrenin ilk gününe DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş, Ayla Akat, Emine Ayna, Bengi Yıldız, Osman Özçelik, Hamit Geylani, Pervin Buldan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, partili belediye başkanları ile yaklaşık 600 delege katıldı. Kongrenin açılışından önce Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda ölen gazeteci Musa Anter'in ölüm yıldönümü nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Toplantının yapıldığısalona, ‘Kadının özgürlük arayışı ve gençliğin devrimci coşkusu ile demokratik toplum kuruyoruz', ‘Güneşin ışınları ile Komela sistemini kuruyoruz', ‘Kürdistan demokratik özerklik ile demokratik cumhuriyete doğru', ‘Devrimcilerin en temel gücü ve sorumluluğu odur ki, şehitleri anlayarak, cevap olarak ve vasiyetlerini yerine getirerek yaşamaktır’ yazılı Kürtçe pankartlar asıldı. Kongre Divan Başkanılığı’na seçilen DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, ilk kongereyi geçen yılın Ekim ayında yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Kongremiz o gün Kürt sorununun demokratik çözümü için önemli bir proje hazırlayarak Kürtler'in demokratik özerklik istediğini dünya kamuoyuna duyurdu. ‘Kürtler ne istiyor?' sorusuna demokratik özerklik ile net yanıt verildi.” Yüksek, demokratik özerklik ile Kürtlerin, Türkiye’nin üniter yapısı içerisinde bütün halk ve farklılıkların bir arada yaşayabileceği bir sistemi ortaya koyduğunu anlatırkenşunları söyledi: “Bir halk kendi kaderini tayin etme hakkında ne istediğini dünyaya ilan etmiştir. Birinci olağanüstü kongreyi çatışma ve operasyonların yoğunlaştığı sınır ötesi operasyonun olduğu dönemde toplandık. Demokratik halk eylemlilikleri ile Kürt sorununun demokratik çözümü için sonuç alınamayacağını ortaya koyduk.”

 

Yüksek, yerel seçimler dikkate alınarak, Kürtler'in temel hak ve özgürlüğü istemi konusunda bazı güçlerle çok çetin mücadele süreci yaşanacağını belirterek, “Başarılı olmamız için hiçbir neden yoktur. Yüzümü halka döneceğiz. Toplumumuzu bütün yaşam alanında örgütleyerek demokratik özerk inşaasını oluşturmak için mücadel edeceğiz, kongremizde bu amaçla önemli misyona sahiptir. Önümüzdeki yerel seçimlerde izlenmesi gereken strateji ne olmalıdır? Bu doğrultuda politika ve taktikler neler olmalı, bunun üzerine yoğun bir tartışma yürütmeliyiz” diye konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Gül’ün Şehrinden Erdoğan’a Eleştiri
Kayseri Ticaret Odası ve Sanayi Odası başkanlarından Erdoğan'ın medya çıkışına ağır eleştiriler
CHP’li Özyürek: Erdoğan Boykot Çağrısı İle Suç İşlemiştir
Özyürek, partisinin Mersin il binasında düzenlediği basın toplantısında, ...
Toptan Mektubuna Cevap Bekliyor
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Mecliste grubu bulunan siyasi partilere uzlaşma ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Güney Kore
fransa
Almanya
Belçika
Tayyip Erdoğan
konya
mehmet özkan
emrah yılmaz
Faruk Bal