E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yevgeniy Açıkladı: Rusya'nın Kırım'da Provokasyon Hazırlığı İçinde Olduğuna Dair İstihbarat Aldık!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Kırım'da provokasyon hazırlığında olduğunu ileri sürdü.

6.03.2014 - 20:47
Yevgeniy Açıkladı:

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yevgeniy Perebyynis, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nınKırım topraklarında bir provokasyon hazırlığı içinde olduğuna ilişkin istihbarat aldıklarını belirtti.

Perebyynis, istihbarata göre, provokasyoncuların Ukrayna askeri üniforması giyerek hareket edebileceğini öne sürdü.

Kırım parlamentosunun, Rusya’ya bağlanma kararınıKırım Tatarlarının da görüşlerini göz önünde bulundurarak alması gerektiğine işaret eden Perebyynis, Kırım Tatarlarının kararı desteklemediğini dile getirdi.

Bu arada, Kırım parlamentosunun Rusya'ya bağlanma kararıyla birlikte Kırım'ın başkenti Akmescit'in sokaklarında paramiliter gruplar dolaşmaya başladı.

Başbakanlık binasının paralelinde bulunan sokakta, bir karavandan çıkan 4'ü askeri üniformalı, 2'si ise kar maskeli ve silahlı 6 kişi, Bulgaristan televizyonu için çalışan iki gazetecinin kendilerini görüntülemek istemesi üzerine, basın mensuplarını tartakladı. Bulgar gazeteci kamerasını zorla alarak bölgeden uzaklaştı.

"NATO üyeliği gündemimizde değil"

Öte yandan, Ukrayna geçiş hükümeti Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, NATO karargahında Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen ile ortak basın toplantısı düzenledi.


Yatsenyuk, NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine, "Bu konu radarımızda değil" dedi.

Rusya ile tansiyonun düşürülmesi gerektiğini belirten Yatsenyuk, "Onlar başlattı, onlar bitirsin. Bu krizin sadece barışçıl yöntemlerle çözümüne bağlı kaldık. Askeri çözüm masada değil" diye konuştu.

Yatsenyuk, Kuzey Atlantik Konseyi'ni Kiev'de toplanmaya davet etti.

"Avrupa güvenliğine en ciddi tehdit"

Rasmussen ise kriz boyunca baskı altında gösterdiği büyük teenni nedeniyle Ukrayna ordusunu tebrik ederek, tansiyonun düşürülmesi için soğukkanlı olmak gerektiğini belirtti.

NATO olarak, egemenliğinde, toprak bütünlüğünde ve uluslararası hukukun temel prensiplerinde Ukrayna'nın yanında olduklarını kaydeden Rasmussen, krizin sadece Ukrayna'yı ilgilendirmediğini, Soğuk Savaş döneminden bu yana Avrupa'nın güvenliğine en ciddi tehditle karşı karşıya bulunduklarını söyledi.

Rasmussen, Rusya'ya uluslararası taahhütlerine bağlı kalarak Kırım'daki askeri tırmanışı sona erdirmesi, askerlerini üslerine geri çekmesi ve Ukrayna'nın başka bir bölgesinde müdahaleden kaçınması çağrısında bulundu.

"21. yüzyılda Avrupa haritasına yeni çizgiler çekme girişimi olmamalıdır" diyen Rasmussen krizden tek çıkış yolunu siyasi çözümde gördüklerini ve bu yöndeki uluslararası çabaları desteklediklerini ifade etti.

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halep'te Varil Bombalı Saldırı!
Suriye ordusuna bağlı helikopterin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan ...
Almanya Başbakanı Merkel:
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kırım'da referandum düzenlenmesi kararının ...
Günün Sıcak Gelişmesi..!
Devrik lider Kaddafi'nin oğlu Saidi'nin Nijer'den teslim alındığı bildirildi.
 
Şaka Gibi ama Değil!
Dünya Halklarının Ruhani Bütünlüğü ve İşbirliği Uluslararası Akademisi, ...
Şaka Gibi ama Değil!
Dünya Halklarının Ruhani Bütünlüğü ve İşbirliği Uluslararası Akademisi, ...
Bomba Gelişme...
Kırım Parlamentosu Rusya'ya bağlanmayı oybirliğiyle kabul etti. Kırım'ın ...
 
Cemaate Bir Darbe Daha!
Cemaat'in Türkiye’dekine benzer bir yapılanmaya gittiğinin ortaya çıktığı ...
Flaş Gelişme...
Devrik lider Kaddafi'nin oğlu Saidi'nin Nijer'den teslim alındığı bildirildi.
Hindistan'da genel seçim öncesi gerginlik!
Hindistan'da 7 Nisan'da başlayacak seçim süreci öncesi rakip siyasi partilerin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TÜİK
MERSİN
big ben
madenci
bodrum
EURO2016
Fatih Erbakan
Duygun Yarsuvat
çin