Yelkovan, “Bu soruyu emniyette de ısrarla sordular. Hatırlamadığımı söyledim. Bu nedenle baskı yaptılar ve küfür edip darpettiler” açıklamasında bulundu.
Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren şike davasında dün savunmasını yapan tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan, hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Yelkovan’dan, İlhan Ekşioğlu’na sarfettiği ve tapelerde yer alan, “Ayşe tatile çıksın” sözüyle neyi kastettiğini sordu. Böyle bir sözü söylediğini hatırlamadığını dile getiren Yelkovan, “Bu soruyu emniyette de sordular. Ancak hatırlamadığımı söyledim. Bu nedenle baskı yaptılar ve küfür edip darpettiler” karşılığını verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, “Siz böyle söyleyince üzülüyorum. Sıradan insanlar değilsiniz. Avukatınız var. Neden gidip şikayetçi olmadınız?” diye sordu. Yelkovan, “Başıma ilk kez böyle birşey geldi. Bir müdür geldi, küfür ederek, ‘Ayşe tatile çıksın’ dedi. Ben, anlamadığımı söyledim. ‘Sen anlarsın onu’ dedi, darpetti. Ben, yine anlamadığımı söyledim. Bunun üzerine yanındakilere dönerek, ‘Yanlış tape mi yazdınız? Yoksa bu söylemedi mi?’ diye çıkıştı” diyerek emniyette yaşadıklarını anlattı. Yelkovan daha sonra hakkındaki hiçbir suçlamayı kabul etmediğini, hukuk dışı bir iş yapmadığını, kimseden hukuk dışı bir talimat almadığını, bugüne kadar hiçbir örgüte üye olmadığını ve bağlantısının bulunmadığını belirterek, ‘dolandırıcılık, şike, teşvik, örgüt’ suçlamalarını reddedip, tahliyesini istedi.
‘Şikenin kararı mı olur?’
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ile Tamer Yelkovan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Ekinci’nin yönelttiği, “Başkan sana ‘Şike yapacağız, para ver’ dese verir misin? Vermeme gibi bir durumun var mı?” sorusuna Yelkovan, “Yönetim Kurulu’ndan karar çıkarsa veririrm. Kararı çıkmayan parayı vermem” yanıtını verdi. Mahkeme Başkanı, bunun üzerine gülerek, “Şikenin kararı mı olur? Başkan veya İlhan Ekşioğlu, herhangi biri bu konu için para istese verir misiniz?” dedi. Yelkovan da, “Yöneticiler para istediği zaman Yönetim Kurulu kararı gerekir. Çok acil işlerde başkan istediği zaman tedarik ediyoruz. Kararı sonra alıyoruz” karşılığını verdi.
‘Günlük dönen para 1.5 milyon’
Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini kaydeden Tamer Yelkovan, Fenerbahçe Yönetimi adına işçi statasünde çalışan biri olduğunu, kulüp adına karar alma yetkisi bulunmadığını ifade etti. Büyük kulüplerde paranın çok önemli olduğunu anlatan Yelkovan, “3 ayda bir denetleme yapılır. Günlük 1.5 milyon lira paranın çeşitli şekilde akışı vardır. Günde en az 45 görüşme yaparım. Bunların yüzde 90’ı işlerle ilgilidir. Dinlenmeye başlandığımdan itibaren an az 4 bin görüşme yaptım. Başkan ve yöneticiler dışında kimseyle görüşmedim” diye konuştu.
fanatik
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |