Malatya'daki Zirve Yayınevinde biri Alman 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın sekizinci duruşmasında Elbistan Cezaevinde cinayetten hükümlü bulunan Metin Doğan (24), tanık olarak dinlendi.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Emre Günaydın'ı tanıdığını belirten Doğan, cinayetlerin kendisi tarafından işlenmesi için 2005 yılında eski bir milletvekili ile bir siyasi partinin Malatya il yöneticilerinin kendisini yönlendirdiğini iddia etti.
Doğan, bu kişilerin, cinayetleri işlemesi için iki kişi bulmasını ve cinayetten sonra bu kişileri de Ordu'ya götürerek, ortadan kaldırmasını istediklerini de öne sürdü. Tanık Metin Doğan, olayı gerçekleştirmesi halinde kendisine 300 bin dolar ödeneceğini de iddia etti.
Bu görüşmeden bir süre sonra ağabeyi ile birlikte Mersin'de, hasımları ile silahlı çatışmaya girdiklerini, ağabeyinin öldürüldüğünü, kendisinin de hasımlarından birini öldürdüğünü ifade eden Doğan, Mersin'de cezaevinde bulunduğu sırada Emre Günaydın'ın, yayınevi cinayeti için seçildiğini öğrendiğini ve bundan vazgeçirmeye çalıştığını öne sürdü. Doğan, Doğan ablası aracılığıyla yayınevindekileri, ''hayatlarının tehlikede olduğu'' konusunda uyardığını da iddia etti.
Duruşma 21 Ağustos 2008 tarihine ertelendi.
-''BELKİ BİR ADIM İLERİYE GİDEBİLİRİZ''-
Müdahil avukatlardan Erkan Doğan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının soruşturmada bir adım ileriye gidebilmek olduğunu ifade ederek, tanık Metin Doğan'ın verdiği ifadenin bu anlamda belki bir adım ileriye gidebilmenin önünü açacağını kaydetti.
Doğan, ''Soruşturmada bir adım ileriye gidebilmek için çaba harcıyoruz. Bu anlamda tanık Metin Doğan'ın verdiği ifade önemli. Eğer bir adım daha ileriye gidebilirsek belki olayın arka yüzü görülebilecektir'' dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...