E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Welder'ı koluna takıyor 

Welder'ı koluna takıyorDünya saat endüstrisinin kalbi İsviçre için zor günler başladı. Akıllı saat satışlarının patlaması ve ekonomik riskler nedeniyle İsviçre’nin saat ihracatı 2015’te 6 yıl aradan sonra ilk kez geriledi.

19.03.2016 - 23:44
Welder ı koluna takıyor

DÜNYA saat pazarının kalbi İsviçre için zor günler başladı. Ekonomik riskler ve akıllı saat satışlarının patlamasıyla İsviçre’nin saat ihracatı 6 yıl aradan sonra ilk kez düştü. 2014’te 24.5 milyar dolarlık ihracat yapan İsviçreli üreticiler, Apple Watch’un satışa çıktığı 2015’te 23.4 milyar dolarlık ihracat yapabildi. 43 milyar dolarlık sektörün yüzde 50-55’ine hakim olan İsviçre’de saat ihracatı en son 2008 krizinin ardından 2009 yılında gerilemişti. 

Dünyanın en büyük saat ve takı fuarı Baselworld 2016’da konuşan TAG Heuer, Versace, Guess, Tommy Hilfiger, Diesel, DKNYgibi markaların Türkiye distribütörlüğünü yapan Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de saat satışlarının 2015’te gerilediğini açıkladı. 2013 yılında 18 milyon adet saatin satıldığı Türkiye’de bu rakamın 2015’te 8 milyon adete düştüğünü belirten Kaya, “Saat sektörü 2015’te kusursuz bir fırtına atlattı. Tüm şirketlerin ciroları düştü” dedi.

YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFİ

2016’dan umutlu olduklarının altını çizen Ramazan Kaya, şu bilgileri verdi: “Saat sektöründeki genel görüş 2015’te dibin görüldüğü yönündeydi. Şimdi toparlanacağız. Bu yıl yüzde 20 büyüme bekliyoruz. Ciromuzu 250-280 milyon lira arasında planladık. Bu yıl saat satışlarının da artmasını bekliyoruz. Toplam 175 noktada 30’dan fazlamarka ile hizmet veriyoruz. Türkiye’de saat pazarının büyüklüğü 800 milyon dolar olarak tahmin ediliyor.”  Sektörün artık teknolojiye yatırım yaptığını anlatan Ramazan Kaya, “Markalar artık teknolojiye yatırım yapmaları gerektiğinin farkında. Bu alanda önemli çalışmalar yapıyorlar. İlk olarak Guess’in akıllı saati piyasaya çıktı. Moda ve teknoloji birleşiyor. Bu alana yapılan yatırımlar artıyor. Akıllı saatlerin en önemli kazanımı ise saat takmayan gençler oldu” dedi.

Welder artık Türk markası




RAMAZAN Kaya, 2015’te İtalyan U-Boat markasının çatısı altındaki Welder markasını satın aldıklarını açıkladı. Anlaşmanın gizliliği açısından satış rakamını açıklamayan Kaya, şu bilgileri verdi: “Saat pazarında oyuncuların değiştiğini göreceğiz. Birçok marka satılmak üzere. Yabancı fonlar da bu markaların peşinde. Ancak biz bir dünya markası yaratmak için yola çıktık. Bu alanda daha öncede çalışmalarımız olmuştu. Ancak tasarımsal olarak da öne çıkabileceğimiz bir marka arayışı içerisine girdik. Sonunda İtalyan Welder ile el sıkıştık. Welder artık bir Türk markası. Bunu bir dünya markası yapmak için elimizden geleni yapacağız.”

2.4 milyon Euro’luk saat

DÜNYA saat, takı fuarı ‘Baselworld’ kapılarını açtı. Fuarda markalar yeni ürünlerini de sergilerken dünyanın en pahalı saatlerini de görmek mümkün. Fuarın öne çıkan markası Patek Philippe oldu. Markanın fuarda tanıttığı 6300G modeli 2.4   milyon Euro’ya satılıyor.
hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Lokumunu En Çok Hangi Ülke Yedi?
Türkiye`nin geçen yıl lokum ihracatı 32,5 milyon doları buldu. İngiltere ...
Elektrik borcuna af!
TEDAŞ'ın, 3 milyar liralık alacağını yeniden yapılandırması gündemde. ...
Kiralar en çok o ilçede arttı!
Son Dakika Kiralar en çok o ilçede arttı! Yılın ilk 2 ayında 2015'in aynı ...
 
Suriyeliler iki ayda 415 şirket kurdu!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2016 yılı Şubat ayı ‘Kurulan ...
Aldığı ev zamanında teslim olmadı, kredi borcu durduruldu
Aldığı ev zamanında teslim edilmeyince, mahkeme kredi borcunu durdurdu. ...
Bu hafta borsa ve euro kazandırdı
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama ...
 
AB anlaşması sonrası borsa 5 ayın en yükseğinde
AB anlaşması sonrası borsa 5 ayın en yükseğinde hakkındaki son gelişmeler ...
Haber Detayları: Süt piyasası 'toz' duman!
Haber Detayları: Süt piyasası 'toz' duman!Süt bollaşınca alım fiyatı 50 ...
Türk-Rus ilişkilerinde zeytin dalı
Kumbaroğlu, "Türk Akımı projesinde atılacak bir adım Türk-Rus ilişkilerinde ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
fatih terim
eyfel kulesi
Chloe Loughnan
BBP
FED
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin
suç
Jan Wouters