E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

“VASİYET” TUTMADI...  YENİ BAHANE “PROVOKASYON”

BaŞbuĞ Alparslan Türkeş’in, Türk milliyetçilerine emanet ettiği “Erciyes Kurultayı”nı rafa kaldıran MHP’den çelişkili açıklamalar geliyor.

6.08.2008 - 07:42
“VASİYET” TUTMADI...

Alparslan Türkeş’in, Ülkücülere emanet bıraktığı Erciyes Kurultayı’nı tarihe gömen MHP, tabandan gelen tepkiler karşısında yeni iptal gerekçeleri üretmeyi sürdürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuyla ilgili yaptığı açıklamada Erciyes Kurultayı türü etkinliklerin “provokasyona açık” toplantılar olduğunu söyleyip, “Erciyes’in niye iptal edildiğini soranlar, dönsün Güngören’e baksınlar” dedi.

Miting de yapmaz
Erciyes Kurultayı’na son verilme kararının “vasiyet” gerekçesine bağlanmasının  hiç inandırıcı bulunmamasının ardından Bahçeli’nin yaptığı son açıklama da milliyetçi camiada büyük şaşkınlık yarattı. Partililer, Genel Başkan Bahçeli’nin ortaya attığı “provokasyon” gerekçesinin de tutarlı bir yönü bulunmadığını belirtip, “Çok merak ediyoruz. Devlet Bey bundan sonra ’provokasyon olur’ korkusuyla MHP mitinglerini de mi iptal edecek?” diye sordu.

’Vasiyet’ demişlerdi
Hatırlanacağı gibi, MHP yönetiminin Erciyes Kurultayı’nı yapmama kararı üzerine “kene korkusu yüzünden iptal edildi” söylentileri yaygınlaşınca Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz bu iddiayı yalanlamıştı. Bu gelişmelerin ardından MHP Genel Merkez yöneticilerinin, “Türkeş’in vasiyeti” üzerine artık yapılmayacağını ilan etmeleriyle başlayan Erciyes Kurultayı’nı iptal kararı tartışmaları Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “provokasyon” açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı. Devlet Bahçeli, bir gazeteye yaptığı açıklamada, MHP yöneticilerinin Erciyes Kurultayı’nı iptal gerekçesini Türkeş’in olduğu iddia edilen “vasiyet” gerekçesine dayandırdıklarını unutmuş görünerek şunları söyledi:

Yeni iptal gerekçesi
“Bu tür toplantılar her türlü provokasyonlara açık toplantılardır. Bu provokasyonlar çok çeşitli olabilir. Aldığımız duyumlar var. Bunların bir kısmı doğru çıkmıştır. Güngören’in niçin seçildiğini iyi anlamak gerekiyor. En küçük bir kıvılcımın ne tür sonuçlar doğuracağını önceden kestiremezsiniz. Geçmişte yaşadıklarımızı unutmadık. Kurultayın yapılmamasını eleştirenlerin, bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışanların gerçek niyetlerini çok iyi biliyoruz. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Erciyes’in niye iptal edildiğini soranlar, dönsün Güngören’e baksınlar. ”

Seval Türkeş yalanlamıştı
MHP yönetiminin, Türkeş’in olduğu iddia edilen bir vasiyet gerekçesiyle Erciyes Kurultayı’na son verdiğini duyurmasından sonra eşi Seval Türkeş de bir açıklama yapmıştı. Seval Türkeş, “Erciyes Zafer Kurultayı’nın belli bir sayıdan sonra kesilmesi hususunda, son günlerde kamuoyuna yansıyan, Alparslan Türkeş’in vasiyeti olduğu iddiası bana göre Türkeş’in karakterine ve misyonuna aykırıdır. Merhum Alparslan Türkeş’in sağlığında, kanuni şekillere uyarak yapmış olduğu böyle bir vasiyeti kesinlikle yoktur” demişti. Sağlığında merhum Alparslan Türkeş’in yakınında bulunmuş çok sayıda kişi de onun böyle bir vasiyetinden  haberdar olmadıklarını açıklayınca, milliyetçi camiada “vasiyet” gerekçesinin hiç bir inandırıcılığı kalmamıştı.
Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2002 yılındaki kurultayın açılış konuşmasındaki, “Kendisini Türk Milleti’nin birliği ve dirliğine adamış Rahmetli Başbuğumuzun bizlere en güzel armağanlarından biri olan bu büyük şölen, hepinize kutlu olsun. İnanıyorum ki, bu büyük buluşma, bu büyük kurultay ebediyen yaşayacak ve yaşatılacaktır” sözleri de iddia edildiği gibi Türkeş’in “belli bir sayıdan sonra kurultay yapmayın” yönünde bir vasiyeti olmadığı açıkça ortaya koymaktaydı.

Yeniçağ

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Fehmi Koru'dan Çarpıcı İddialar:
Fehmi Koru'dan çarpıcı iddialar: "Erdoğan ve Gül on yıl sonra yer değiştirebilir, ...
Günay: "Büyük Çaplı İptaller Yaşamıyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin, dünyada turizm açısından ...
Cumhurbaşkanı Gül'den 2 Kanuna Onay
Cumhurbaşkanı Gül, Uyuşmazlık Mahkemesinin Kuruluş ve İşleyişi Hakkında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Ak Parti
MHP
Almazbek Atambayev
yargıtay
siyanürlü mektup
Anayasa
Joe Hart
Hugh Jackman