E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

UZAN'DAN GÜLER'E SÜRPRİZ ZİYARET 

ÇEAŞ ve KEPEZ Elektrik'in eski sahibi Cem Uzan, önceki gün akşam Enerji Bakanı Hilmi Güler ile makamında sürpriz bir görüşme yaptı.

3.08.2007 - 03:16
UZAN DAN GÜLER E SÜRPRİZ ZİYARET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Genç Parti (GP) Genel Başkanı ve ÇEAŞ ve KEPEZ Elektrik'in eski sahibi Cem Uzan'la önceki gün akşam, makamında sürpriz bir görüşme yaptı. Uzan, Bakan Güler'den bir kez daha imtiyaz sözleşmesi feshedilen ÇEAŞ ve KEPEZ'in geri verilmesini istedi. Enerji Bakanı Güler, uzun bir süredir kendisiyle ısrarla görüşmek isteyen Uzan'a, milletvekili genel seçimlerinin tamamlanmasının ardından çarşamba günü saat 17.00'de randevu verdi. Uzan, Bakan Güler'le olan görüşmesine, mali müşaviriyle birlikte geldi. SABAH'ın edindiği bilgilere göre Uzan, Bakan Güler'den bir kez daha imtiyaz sözleşmesi feshedilen ÇEAŞ ve KEPEZ Elektrik'in geri verilmesini istedi. Uzan, bu konuda süren tahkim davalarına da dikkat çekerek, uzlaşmanın ÇEAŞ ve KEPEZ Elektrik'in imtiyaz sözleşmesinin feshedilmesi sonrasında açılan tahkim davalarını da olumlu etkileyeceğini söyledi.

TAHKİM DAVALARI AÇILMIŞTI
Enerji Bakanı Güler'in, Cem Uzan'ı dinledikten sonra taleplerini yazılı olarak iletmesini istediği öğrenildi. Uzan-Güler görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Bakan Güler, Uzan'la daha önce 19 Ocak 2006'da görüşmüştü. Uzan, bu görüşmede Bakan Güler'e, "ÇEAŞ ve Kepez'e haksız yere el konuldu. Avrupa mahkemelerinde açtığım davaları kazanacağım. Eğer uzlaşırsak devlet yüklü tazminat ödemekten kurtulur" demişti. ÇEAŞ ve KEPEZ'in imtiyaz sözleşmesinin 2003'te feshedilmesinin ardından adeta tahkim davaları yağdı. Güney Kıbrıs kökenli Libananco, ÇEAŞ ve Kepez'in ortağı olduğu iddiasıyla Türkiye aleyhine 10.1 milyar dolarlık tazminat talebiyle New York'ta tahkim davası açtı. Dava, 12 Şubat 2007'de esastan görülmeye başlandı. Bu dava sürerken Polonya'da faaliyet gösteren Novahuta ve Euro Cement adlı şirketler de aynı gerekçelerle Türkiye aleyhine tahkim davası açtı. ÇEAŞ ve KEPEZ kapsamında Türkiye aleyhine açılan tahkim davalarında talep edilen tazminat tutarının 15-20 milyar dolar arasında olduğu hesaplanıyor.

Sabah

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
TUNCELİ OPERASYONUNDA PKK'YA 'ÜST DÜZEY' DARBE
Tunceli'de 3 askerimizin şehit olduğu operasyonda öldürülen PKK'lı sayısı ...
İHALEYE BARZANİ İPTALİ
TCDD'nin Hatay'da 3 bin 400 dönümlük denize nazır arazi satış ihalesi, ...
 
ELTON JOHN: İNTERNET KAPATILSIN
Elton John, insanların sosyalleşmesini ve müzisyenlerin sanat değeri yüksek ...
YAĞMUR DUASINA ÇIKILACAK
İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duası ...
CANLI BOMBANIN FANTAZİ MESAJLARI
Adana'da yakalanan canlı bomba Hatice Arat'ın sevgilisine erotik içerikli ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
ÖSYM
hamza hamzaoğlu
MHP
barcelona
PETROL
Eczacıbaşı
Volero
Joachim Löw