BM Bilim Kültür ve Eğitimi Örgütü (UNESCO) tarafından yapılan açıklamada, Büyük Okyanus'taki Marshal Adaları'nda bulunan Bikini mercan adasının, listeye eklenen yeni yerler arasında bulunduğu belirtildi. Açıklamada, ''nükleer denemelerin, mercan adasında ciddi derecede jeolojik ve çevresel sonuçlara yol açtığı'' belirtildi. Bu denemelerin, nükleer çağın başlangıcının sembolü olduğu da ifade edildi.
Yaklaşık 900 alanın dahil olduğu listeye, Bikini mercan adası dışında 6 yer daha eklendi. Bunlar Suudi Arabistan'da Turaif bölgesi, Avusturalya'da bazı eski caza kampları, Hintistan'daki Jantar Mantar astronomik gözlemevi, İran'da Ardabil'de bir türbe ve Tebriz'in tarihi çarşısı, Güney Kore'de Hahoe ve Yangdong adlı tarihi köyler.
(aa)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...