Turk Time
DOLAR
47,7153 %0.01
EURO
55,1687 %-0.04
ALTIN
6644,6650 %-0.24
BIST-100
13779,39 %0
PETROL
83,2900 %2.21
BONO
41,3000 %-0.55
ISTANBUL
BUGÜN
24/29°
ISTANBUL
YARIN
23/30°

Ümit Özdağ hakim karşısına çıktı: İçeride olmamın sebebi Öcalan sürecidir

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

  • Son Güncelleme:
Ümit Özdağ hakim karşısına çıktı: İçeride olmamın sebebi Öcalan sürecidir

Tutuklu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün 10.30'da Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde başladı.

İLK DURUŞMA

19 Ocak'ta Antalya'da partisinin İl Başkanları İstişare Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Son bin yılda gerçekleşen hiçbir Haçlı Seferi, Erdoğan'ın ve AK Parti'nin Türk milletine ve Türk devletine verdiği zararı vermemiştir" sözlerinden bir sonra Ankara'da gözaltına alınan Ümit Özdağ, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişti. Özdağ daha sonra, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Özdağ'ın "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla tutuklu bulunduğu davanın ilk duruşması, İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün başladı.

"İÇERDE OLMAMIN ASIL NEDENİ"

Ümit Özdağ, mahkemede yaptığı savunmasında tutukluluk gerekçesiyle ilgili iddiaların kamuoyunda farklı yansıtıldığını belirterek şunları söyledi:

"Benim içeride olmamın nedeni ne Cumhurbaşkanına hakaret ne de Kayseri olaylarıdır. Benim içeride olmamın asıl nedeni Öcalan sürecidir. Bu iddianameyi yazan savcı, bir gün karşılaştığımızda ‘kusura bakmayın, bir yanlış anlaşılma oldu’ diyecektir."

TUTUKLULUK DEVAMI VE HAPİS CEZASI TALEBİ

Savcı, Ümit Özdağ hakkında tutukluluğunun devamını ve 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz