E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Özgür Çelik'ten 'Gaziosmanpaşa' tepkisi 

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin AK Parti'ye geçmesine sert tepki gösterdi. Bahçetepe’nin halk iradesiyle seçildiğini vurgulayan Çelik, seçimle gelen başkanın yerine yargı eliyle müdahale edilerek belediye yönetiminin AK Parti’ye devredildiğini savundu.

11.06.2025 - 13:33
Özgür Çelik ten  Gaziosmanpaşa  tepkisi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanarak görevden alınmasının ardından yapılan başkan vekili seçiminde AK Partili Eray Karadeniz’in seçilmesi üzerine konuştu. Çelik, yaşananları demokrasiye aykırı bir müdahale olarak değerlendirdi.

Çelik, yaptığı açıklamasında “Büyük bir hukuksuzluk gerçekleşti.İstanbul’dan 3, Adana’dan 2 belediye başkanımız, parti meclis üyemiz, bürokratlarımız gözaltına alındılar. İnsanlık dışı muamelelerle bir gözaltı süreci yaşandı. Ve arkasından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Bugün İstanbul’un 3 ilçesinde Belediye meclislerinde başkanvekilliği seçimi gerçekleşti. Avcılar’da ve Büyükçekmece’de başkanvekilliği seçimi, birlik beraberlik içerisinde, demokrasiye uygun bir biçimde, millet iradesine uygun bir biçimde devam ediyor. Burada Gaziosmanpaşa'da tam anlamıyla bir irade gaspı yaşandı.” ifadelerini kullandı.

"Ben dün AK Parti’nin İstanbul İl Başkanı’nı aradım. Arkasından MHP’nin İstanbul İl Başkanı’nı aradım." sözlerini sarf eden Çelik, "AK Parti İstanbul İl Başkanı’na Şunu ifade ettim, 31 Mart’ta demokrasi tecelli etti. Milli irade tecelli etti ve 31 Mart’ta Gaziosmanpaşa halkı bir karar verdi. Bir CHP’liyi, Hakan Bahçetepe’yi belediye başkanı olarak seçti. Sizin partinize de meclis çoğunluğu vererek güçlü bir denetleme yetkisi verdi. Siyasi partiler demokrasinin araçlarıdır dedim kendisine. Bu telefonu, demokrasiye olan sarsılmaz inancımızla açıyorum dedim ve millet iradesine saygı duyulması düşüncemi kendisine aktardım” açıklamasını yaptı.

'GAZİOSMANPAŞA HALKININ İRADESİNE ÇÖKTÜLER'
Daha sonra MHP’nin İstanbul İl Başkanı’nı aradığını ifade eden Çelik, “Yine aynı cümleleri kendisine ifade ettim. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç olmadığını, Gaziosmanpaşa halkının bir CHP’liyi belediye başkanı seçtiğini, meclis çoğunluğunu da kendi partisinin de içinde olduğu Cumhur İttifakı’na vererek güçlü bir denetleme yetkisi verdiğini ve mutlaka milli iradeye saygı duyulması gerektiği düşüncesini MHP’nin İstanbul İl Başkanı’na da aktardım. Ancak bugün burada tam anlamıyla bir milli irade gaspı yaşandı. Milli iradeyi dilinden düşürmeyenler, mağduriyet edebiyatıyla sürekli milli irade vurgusu yapanlar bugün Gaziosmanpaşa halkının iradesine çöktüler” dedi.

'BU ZİHNİYET BUGÜN ORTAYA ÇIKMADI'
“Şunu ifade etmek isterim. Aynı durumda ben olsaydım, bir başka yerde meclis çoğunluğu bizim partimizde olsaydı ve böyle bir telefon almış olsaydım bunu partimin kurullarında samimi bir şekilde değerlendirerek bir süreci izlerdim. Bugün yaşanan milli iradenin gaspıdır. Bugün burada, sandıkta kaybettikleri Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne, siyasallaştırdıkları yargıyla tam anlamıyla çökme girişimi gerçekleştirmişlerdir. Ama bu zihniyet bugün ortaya çıkmadı.” ifadelerini kullanan Özgür Çelik, “Şöyle biraz geriye gidelim. 31 Mart 2024’ü hatırlayalım. Hakan Başkan burada seçimi kazanmıştı ve bugün milli irade gaspını gerçekleştirenler, sandıkta kaybettiğini masa başında kazanmak için oyları 5 gün boyunca tekrar saydırarak yine masa başında kazanmaya çalıştılar” sözlerini sarf etti.

'ADALET KAZANACAK, ÖZGÜRLÜK KAZANACAK'
“Bahçetepe Başkanımız 31 Mart'ta görevine yeniden seçildi, güzel hizmetler yaptı. Onu Silivri’ye kapatarak Gaziosmanpaşa halkının iradesine çöktüler. Büyük bir hukuksuzluk gerçekleşti.” sözlerini sarf eden Çelik, “Bahçetepe Başkanımız serbest kalıp görevine geri dönecek. O güne kadar belediye meclis üyelerimiz ve ilçe örgütümüz Gaziosmanpaşa’nın yanında olacaklar. Bahçetepe’yi Gaziosmanpaşa halkına, İmamoğlu’nu İstanbul halkının vicdanına emanet ediyoruz.” dedi.

Özgür Çelik, “Er ya da geç o sandık da buraya gelecek. Hak kazanacak, adalet kazanacak, özgürlük kazanacak” söyleminde bulundu.

ETİKETLER:
Özgür Çelik ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Tunç tek tek sıraladı: Ferdi Zeyrek'i ölüme götüren olayda 6 kusur
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ...
Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti! Eray Karadeniz başkanvekili
Hakan Bahçetepe'nin tutuklanması üzerine belediye meclisinde yapılan seçimle ...
Ferdi Zeyrek'in ölümüyle ilgili soruşturma
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’in evindeki havuzda geçirdiği ...
 
İmamoğlu'ndan çarpıcı iddia : Bu bir işkence duyurusudur
İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tutuklu ...
AK Parti Kızılcahamam'da kampa giriyor
AK Parti, bayram sonrası Kızılcahamam’da il başkanları ve milletvekilleriyle ...
Mansur Yavaş'tan Ferdi Zeyrek açıklaması
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün hayatını kaybeden ...
 
Kemal Kılıçdaroğlu, Ferdi Zeyrek'in cenaze töreninde alkışlarla karşılandı
Elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan Ferdi Zeyrek açıklaması: Suikast durumu varsa...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ...
DEM Parti sahaya çıkıyor
DEM Parti, Haziran ve Temmuz aylarında milletvekilleri parti meclisi ve MYK üyeleriyle sahada olacak
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Serdar Ortaç
TCMB
Afganistan
Adana Demirspor
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
survivor all star
A Milli Takım
A) Milli Futbol Takımı
Akhisar Belediyespor