Türkmenistan, bağımsızlığının 23. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor.
Türkmenistan'ın 27 Ekim 1991’de Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığına kavuşmasının 23. yıl dönümü dolayısıyla başkent Aşkabat'ta resmi geçit töreni düzenlendi.
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un Bağımsızlık Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan ve Merkez Meydan'da devam eden kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu.
Kara, deniz ve hava kuvvetlerine mensup askerlerin geçit yaptığı törende Türkmen atları da gösteri yaptı. Gösterinin ardından çeşitli kurumlarda çalışanlar, meydandan geçerek liderlerini selamladı.
Kutlamalara Bakanlar Kurulu üyelerinin yanı sıra diplomatik misyon şefleri, üniversite öğrencileri, resmi kurum çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.
aa
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...