Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) yetkilisi Molla Bahtiyar, halen devam eden görüşmede, Kerkük'teki referandumun ertelenmesi konusuyla Türkiye'nin bölgedeki operasyonlarının ele alındığını belirterek, şöyle dedi:
“Türkiye'nin operasyonları konusunda ABD Büyükelçisine kaygılarımızı ilettik. O da Türkiye Dışişleri Bakanı ile operasyonlar konusunu konuşacaklarını ve kaygılarımızı aktaracakları söyledi.
Bölgemiz bombalanıyor. Askeri operasyonlar durumu biraz daha karıştırır. Bir an önce Türkiye'nin sınır ötesi harekatının durdurulması ve diplomatik arayışların başlatılmasını istedik.”
Kerkük'ün durumunu belirleyecek olan Irak anayasanın 140'ıncı maddesinin kendileri için hayati önem taşıdığını belirten Bahtiyar, şunları kaydetti:
“BM ve ABD, bizden referandumun biraz ertelenmesini istemişlerdi. Biz de anayasal güvence verilmesi ve BM'nin devreye girmesi halinde, 140'ıncı maddenin ertelenmesinin söz konusu olabileceğini söyledik.”
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...