Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgilere göre Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı ilk iki ayda yüzde 8.5 düşüşle 2.41 milyon kişi oldu. Şubat ayında ise bu miktar, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10.32 azalarak 1.24 milyon olarak gerçekleşti.
Son dönemde Türkiye’de yaşanan terör saldırıları ve Rusya ile yaşanan sorunların, bu düşüşte etkili olabileceğine dikkat çekilirken, Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısının şubatta yüzde 51.6 düşüşle 20 bin kişi seviyesine gerilediği görülüyor. Ocak-Şubat döneminde ise Rusya’dan gelenlerin sayısı yüzde 54.4 düştü.
Güvenlik sorunlarına karşı fazla duyarlı ve kişi başına milli geliri yüksek ülke turistlerinde düşüş daha yüksek oldu. Japonya’dan gelenlerin sayısı, yılın ilk iki ayında yüzde 58.5 azalırken GüneyKore’den gelenlerde yüzde 44.2, Finlandiya İspanya ve İsveç’ten gelen turist sayısında da yüzde 30’un üzerinde düşüş oldu.
Milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...