E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Togg alabilmek için sıraya girdiler! 

Mart ayında piyasaya çıkacak olan Togg için talep yoğun. Vatandaşlar Togg alabilmek için araçlarını satışa çıkarttı.

31.10.2022 - 12:38
Togg alabilmek için sıraya girdiler!

Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu’nun (TOGG) Bursa Gemlik’teki fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. İlk otomobil seri üretim bandından inerken, mart ayına kadar burada üretilecek olan araçlar teste gidecek. 

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde satışa sunulması beklenen araçların ülke ekonomisinin vitesini yükselteceğini söyleyen STK başkanları da, sipariş vermek için şimdiden gün saymaya başladı.

ASKON Başkanı/Orhan Aydın: ASKON olarak ilk etapta 5 bin adet almak istediğimizi bildirdik. Ancak eğer bize daha fazla kota verilirse bu sayıyı 10 bin adete kadar çıkarabiliriz. Çünkü Togg, Türkiye Yüzyılı vizyonunun marka yüzlerinden biri olacaktır. Uluslararası arenada Türkiye'nin vitrin ürünlerinden olacağı gibi beraberinde otomotiv yan sanayisine bağlı birçok sektöre de büyük canlılık katacaktır. Dünyadaki otomobil üreticilerinin yatırım planlamalarına baktığımızda gelecek 10 yılda, 300 milyar dolar kadar yatırım bütçesi ayırdıklarını görüyoruz. Küresel güç olmak istiyorsak bu pazarda biz de kendi yerli otomobilimizle olmalıyız. Bu projeyle gurur duyuyoruz.

İTO Başkanı/Şekib Avdagiç: Gemlik'te seri üretim bandından çıkacak her Togg, ekonominin vitesini de yükseltecek. Togg araçlarından İTO ve tüm iştiraklerimiz için almak istiyoruz. Sayıyı henüz netleştirmedik. İTO'nun Teknopark İstanbul, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi gibi ortağı olduğu birçok kurum ve kuruluş bulunuyor. Türkiye'nin gücü ve potansiyeli, imkânsız denileni başarma kabiliyetine sahiptir. Bunu çok iyi biliyoruz.

Cumhuriyetimizin 99'uncu yılında bu yüksek başarıya şahitlik etmek hepimizin için gurur verici. TOBB ve iş dünyasının saygın mensupları, özel sektörümüzün bir otomobil markası oluşturma konusunda gösterdiği beceriyi ispat etmektedir. Vizyonu ve kararlılığının Togg'u bir hayal olmaktan çıkartıp, ayakları yere basan bir proje haline getiren Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese millet olarak şükran borçluyuz.

MÜSİAD Başkanı/Mahmut Asmalı: Togg sayesinde 60-65 yıldır özlemini çektiğimiz yerli araç üretiliyor. "Türkler yapamaz, başaramaz, tasarımını yapamaz, beceremeyeceksiniz" denilen bir tesisin, bir markanın doğuşuna şahitlik ediyoruz. Otomobil alımı nedeniyle yurt dışına ciddi paralar ödüyoruz ve bu durum cari açık oluşturuyor. Türkiye'nin dış ticaretine çok büyük bir katma değer sağlayacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı/İbrahim Burkay: Togg Bursa'nın kilogramda 4.5 dolar ihracat rakamını 8 dolara çıkararak ilimizin ekonomisini de uçuracak. 40 milyar dolar ihracat rakamını yakalayacağız. Yükselen Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 firma Togg için üretime başlıyor. Bu yatırımla Bursa'daki 7 bin otomotiv yan sanayi şirketi dönüşümünü başlattı.

DEİK Başkanı/Nail Olpak: Elektrikli otomobilde pazar şartları ve teknolojisi yeni yeni gelişiyor. Biz, böyle bir dönemde bu süreci yakaladık. İçinde mobilitenin, teknolojinin her yönüyle olduğu bir sistemden bahsediyoruz. Bu anlamda heyecan verici. Elbette böyle bir araçta yüksek teknik özellikler, albeni, görselliğin yanı sıra ve uygun fiyatı da bekleriz.

VATANDAŞLAR MART AYINI BEKLİYOR 

Çeşitli testleri geçmesinin ardından Togg 2023 yılının mart ayında satışa sunulacak. İlk etapta şubat ayında ön talep toplanacak. Togg’un satışı bayi üzerinden değil direkt olarak temas noktaları üzerinden gerçekleşecek. İlk temas noktası Zorlu Center’da yapılacakken, ön sipariş başlayana kadar 7 bölgede 20 temas noktası kurulacak. 

VATANDAŞLAR ŞİMDİDEN ARAÇLARINI SATIYOR 

Togg’un Mart ayında piyasaya gireceği düşünüldüğünde daha aylar öncesinden pek çok vatandaşın aracını satışa çıkardığı gözleniyor. 

İlan sitelerinde vatandaşların ‘Togg alacağım için aracımı satıyorum’ diyerek ilan verdikleri ve bu tip ilanların sayısının arttığı görülüyor.


TOGG C-SUV’A 6 FARKLI RENK SEÇENEĞİ

Togg dün yaptığı paylaşımla 2023’ün ilk çeyreğinde satışa sunacağı C-SUV modelinin renklerini paylaştı. Açıklamada, C-SUV’un 6 farklı renk seçeneğine sahip olacağı ve bu renklerin isimlerini Türkiye’nin güzelliklerinden aldığı belirtildi. İsimler ise Anadolu, Gemlik, Oltu, Kula, Kapadokya ve Pamukkale şeklinde sıralandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’i temsilen Togg’un yeşil renginin de olmasını istedi. 

'HATCHBACK'TEN VAZGEÇİLDİ  


Togg’un ilk üretim planı, C-SUV’un ardından 2025 yılında yine C segmentindeki tamamen elektrikli Sedan modelin satışa sunulması, bu modeli de sırasıyla C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modellerinin takip etmesiydi. Ancak, dün gerçekleşen toplantıda Togg CEO’su Karakaş, Hatchback modelden vazgeçtiklerini söyledi.

Karakaş, bunun yerine ‘C-XCOUPE’ gövde tipli bir modelin geleceğini belirtti. Karakaş, değişikliğin sebebini, “Çünkü günümüzde Cross-Coupe diye tabir ettiğimiz, daha dinamik, daha heyecanlı ve hedef kitlemizin de beğenisini daha fazla kazanacak bir Cross-Coupe hazırlayacağız” sözleriyle açıkladı. 

"ÖNCE AVRUPA'YA SONRA TÜM DÜNYAYA SATACAĞIZ"

Togg'un banttan indirilmesi töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Gururluyuz. Cumhuriyetimizin 99.yıldönümünde sizleri ortaklarımızla birlikte misafir etme fırsatı bulduk. Mutluyuz. Türkiye’nin yüz yıllık hayali için akıl ve alın teri dökmeyi Allah bizlere nasip etti. Heyecanlıyız milletimizin duasıyla geldik. Daha gidecek çok yolumuz, yapacak da çok işimiz var" diye konuştu.

Bugün bizim için çok önemli bir gün. Gururluyuz, Cumhuriyetimizin 99’uncu yıl dönümünde sizleri misafir etme fırsatı bulduk. Türkiye’nin yüzyıllık hayali için akıl ve alın teri dökmeyi Allah bizlere nasip etti. Çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi hepimiz için gurur dolu bir gündür. Bağımsızlığını tırnaklarıyla kazıyarak ulaşan bir milletiz. Türk iş dünyası olarak bizler üreterek ürettiğimizi tüm dünyaya satarak vatanımızı milletimizi cumhuriyetimizi büyütmeye devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. İşte bugün Türkiye’nin yüz yıllık hayaline dev bir adım atıyoruz. Bugünden itibaren Togg’ları üretmeye başlıyoruz. 2017’de TOBB genel kurulunda Cumhurbaşkanımız bize çağrı yapmış, bu işi bizim üstlenmemizi istemişti. O gün Cumhurbaşkanımız nezdinde tüm milletimize söz verdik. Devlet yanımızda olsun, biz bunu başarırız demiştik. Yola çıktık, Anadolu Grubu, BMC, Turkcell ve Zorlu Holding’le Babayiğitlerimizle zorlu yolculuğa başladık.

"DEVLETİMLE GURUR DUYUYORUM"

Pandemi ile uğraşılan dönemde yatırımları hız kesmeden sürdürdük. Milletimize verilen sözü tutabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ortaklarımla gurur duyuyorum. 1300 kişiyi aşan Togg ekibiyle gurur duyuyorum, devletimle gurur duyuyorum. En önemlisi ilk gördüğü günden itibaren araçlarımızı çok seven halkımızla gurur duyuyorum. 1960’larda çok önemli bir fırsatı kaçırmıştık. Devrim arabasına sahip çıkamamış, Türkiye’nin otomobilini yapamamıştık. 100 yılda bir gelen teknoloji fırsatını Türkiye olarak kaçırmıyoruz. Küresel rakiplerimizle baş başa yarışa giriyoruz. Hala bize inanmayanlar var bunu da biliyoruz, yılmıyoruz.

"ÖNCE AVRUPA'YA SONRA DÜNYAYA SATACAĞIZ"

Banttan inecek ilk araçla birlikte seri üretime başlıyoruz. Mart ayıyla birlikte araçlarımızı kullanacağız. Şimdi de dün üretemezsin diyenler bugün de dünyaya satamazsın diyorlar. Cumhurbaşkanım sizin huzurunuzda bir söz daha veriyoruz. Önce Avrupa’ya sonra tüm dünyaya Togg’u satacağız. Bu hedefi de siz verdiniz bize, ihracat olmazsa olmaz dediniz. 2024 sonu itibarıyla ihracatımızı Avrupa ülkelerinden başlayarak duyacaksınız.

"MARKASI, PATENTİ, TASARIMI BİZİM OLACAK"

Niye Togg diyoruz. Çünkü sadece bu araç Türkiye’de üretilmeyecek. Markası bizim, patenti, tasarımı bizim olacak. Biz lisans almayacağız, montaj yapmayacağız. Otomotiv tedarik sanayimizi yeni nesil ekonomi sisteminin global oyuncuları haline getireceğiz.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HER AŞAMADA BİZLERİ DESTEKLEDİ"

Kritik teknolojiler ithal eden değil ihraç eden ülke haline geleceğiz. Biz kararlarımızı alırken Paris, Detroit, Torino’dan izin almıyoruz, kararlarımızı Gemlik’ten alıyoruz. Ezberleri bozmak kolay değil, ezber bozmak için buradayız. İşte bu yüzden Türkiye’nin otomobili sadece yerli ve milli otomobil yapmak değildir. Togg bir otomobilden fazlasıdır. Togg, dijital ekonomiye geçiştir. Cumhurbaşkanımız her aşamada bizleri destekledi. Ne zaman kapısını çalsak bizlere yardımcı oldu. Cumhurbaşkanım Allah sizden razı olsun. Bakanlıklarımıza teşekkür etmek istiyorum.

ETİKETLER:
Togg
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Şiyan 20C'' uzaya fırlatıldı
Çin bilimsel deneyler ve gözlemler için ürettiği ''şiyan'' sınıfı yer ...
Gürcan Karakaş: 15 senelik projeyi hayata geçiriyoruz!
Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, 15 senelik bir projenin hayata geçirildiğini açıkladı.
TOGG'a giden yollar paylaşıldı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TOGG Fabrikası'na giden ...
 
Togg ve Devrim yan yana
Togg'un Gemlik Kampüsü'nün açılışına saatler kala Türkiye'nin ilk yerli ...
NASA'nın paylaştığı, gülümseyen güneş görüntüsü sosyal medyada gündem oldu!
NASA, sosyal medya hesabından Güneş’i gözlemleyen Solar Dynamics Observatory ...
TOGG'un renk seçenekleri belli oldu!
Yerli otomobil Togg'un renkleri belli oldu. Renkler Türkiye'nin yerel ...
 
Milli İHA'YA yeni mühimmat!
Türkiye'nin savunma sanayisinin gururlarından olan İHA'lar için kullanılacak ...
Elon Musk, Twitter'ı satın aldı!
Twitter hesabından açıklama yapan Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını ...
Çığır açacak yenilik! Şarj ihtiyacına çözüm olacak
Kanadalı uzmanlar enerji kaynaklarından uzaktayken elektronik cihazlarınızı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
DEAŞ
1. Lig
Ezgi Mola
uzaktan çalışma
EURO2016
Emre Belözoğlu
Microsoft
Zengin
İddia