E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu: 'Ebola' konusunda birimlerimiz titizlikle çalışıyor... Sağlık birimleriyle sıkı işbirliğimiz var!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Ebola salgını konusunda birimlerin çok titizlikle çalıştığını belirtti.

25.08.2014 - 11:53
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu:

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, ilk sayısı okuyucu ile buluşacak "Turkish Cargo Magazine" dergisinin THY Genel Müdürlük binasında yapılan tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

AA muhabirinin "Gittikçe yayılan Ebola salgını konusunda THY olarak hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz?" sorusunu Topçu, "Bu konuyla ilgili birimlerimiz çok titizlikle çalışıyor. Ülkenin yöneticileriyle, sağlık birimleriyle sıkı işbirliğimiz var. Hem o ülkeden binişlerde hem de Atatürk Havalimanı veya geldikleri limanlarda çok sıkı kontrollerden geçiriliyor. Şüpheliler hemen gözetim altına alınıyor" diye yanıtladı.

Sefer iptali yok

THY'de Ebola salgınından dolayı herhangi bir sefer iptali yaşanmadığına dikkati çeken Topçu, "Bu konuyla ilgili şu anda çok spesifik olarak iptal edeceğimiz bir konu yok. Ama bu konuyla ilgili çok hassas davranıyoruz. Otoritelerle işbirliği yapıyoruz. Şu ana kadar rastladığımız herhangi bir olay vuku değil" dedi.

Hamdi Topçu, Air France'ın uçaklarda Ebolaya karşı özel sağlık kitlerinin bulundurduğunun hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Sadece spesifik olarak Ebolaya karşı bir kit olduğunu bilmiyorum. Ama bizim sağlık birimlerimiz konuyla ilgili çalışıyor. Ne yapılması gerekiyorsa bu konuda kararlar alınıyor. Ama şunu söyleyebilirim. Uçaklarımızdaki sağlık kitleri dünyanın birçok havayolundan daha ileridedir. Bu konuyla ilgili de kabin memuru arkadaşlarımız son derece eğitimli hizmet veriyor. Bu konuyla ilgili de ihtiyaç duyulursa onu da almaktan çekinmeyiz."

Atatürk Havalimanı'na yapılan kargo tesisi

Topçu, THY'nin "2023 vizyonu" doğrultusunda kargo taşımacılığına önem verdiklerini söyledi. Atatürk Havalimanı'nda 60 bin metrekarelik kapalı alanda, son teknolojide kargo binası yaptıklarını dile getiren Topçu, "Bu kargoyu sadece Atatürk Havalimanı'nda değil, yine Sabiha Gökçen'de de geliştireceğiz" dedi.

THY'nin kargo taşımacılığında İstanbul'u bir dağıtım merkezi haline getirmek istediğini ifade eden Topçu, Atatürk Havalimanı'ndaki kargo terminalinin 2017'de bitirilmesi planlanan yeni havalimanına taşınabileceğini belirtti.

Topçu, şunları kaydetti:

"İki sene veya gelecek 3 yıl içinde kargonun kalitesiz hizmet vermesine gönlümüz razı değil. Eğer yeni havalimanı çok kısa zamanda açılırsa bu kargo tesisinin taşınma özelliği var. Bu tesis taşınabilir. İnşallah 2017'nin 29 Ekiminde yeni havalimanını açarız. Biz de iki yıllık faaliyetimiz neticesinde bu tesisi yeni havalimanına nakledebiliriz.

Biliyorsunuz eski kargo binası da depreme dayanıklı bir bina değildi. O riske de artık katlanamazdık. Kargo binası yıkılacak binalar arasında gösteriliyordu. Allah korusun, bir felakette bunun hesabını kimse soramazdı. Biz de bunu dikkate alarak, Atatürk Havalimanı'nda böyle bir kargo binasını yapma ihtiyacı duyduk. Üçüncü havalimanı ne kadar erken açılırsa biz o kadar çok sevinen oluruz. Gönül rahatlığıyla bu tesisi oraya taşırız."

Konuşmaların ardından Topçu, Turkish Cargo Başkanı Ali Türk ve bazı THY yöneticilerle pasta keserek, fotoğraf çektirdi.

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Behzat Ç. Ya Tedavi Olacak Ya da Hapis Yatacak!
Savcılık, Beşikçioğlu'na denetimli serbestlik tedbirini ihlal etmesi halinde ...
Hacca Gidecek Olan Adaylara Uyarı!
Kutsal topraklara gitmek için hazırlanan hacı adaylarına Sağlık bakanlığı ...
Dikkat Eksikliği İnternet Bağımlılığı Yapıyor!
Çocuklarda sık görülen dikkat eksikliği problemi ilerleyen yaşlarda internet ...
 
300 Çeşit Sentetik Maddeye Yasak!
Ünüvar, hükümetin, uyuşturucuyla mücadelede ciddi faaliyet yürüttüğünü ifade etti.
Bu bir ilk!
İngiliz bilim adamları, laboratuvar ortamında ilk kez bütün işlevlerini ...
Gebelikte Yaşanan En Büyük Sorun MİDE Şikayetleri!
Op. Dr. Nesrin Fener, gebelikte yaşanan en büyük sorun olan mide şikayetlerini ...
 
Herkes Bel Fıtığı Olabilir!!!
Dr. Hilal Yıldız, bel kasları gerginliğinin, omurga kemiklerini bağlayan ...
Ebola Salgınının Nasıl Çıktığını Duyunca ÇOK Şaşıracaksınız!
Araştırmacılara göre Batı Afrika'da başlayan Ebola salgınının nedeni, ...
Kadınlarda rahim ağzı kanseri giderek yaygınlaşıyor!
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde her yıl 510 bin kadına ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
fatih terim
nato
barcelona
Tayyip Erdoğan
Mersin İdmanyurdu
Dilma Rousseff
Barack Obama
siyanürlü mektup