Pazar günü Suriye'de bir yandan Türkiye'nin de dahil olduğu çeşitli konsolosluklara saldırılar sürerken, diğer yandan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a yönelik destek ve muhalefet gösterileri yaşandı. Suriye Devlet Televizyonu, yüz binlece yönetim yanlısının ülkenin birçok kentinde, Arap Birliği'nin kararına tepki göstermek için gösteriler düzenlediğini belirtti. Başkent Şam başta olmak üzere, Halep, Lazkiye, Deyr Ez Zor ve Haseke kentlerinde toplanan yönetim yanlısı Suriyeliler, Arap Birliği'ne tepki sloganları attı. Öte yandan Esad karşıtı gösterilerin merkezi Humus kentinde de Şam rejimi protesto edildi. Muhalif Suriye Devrimi Genel Konseyi, ülkenin güneyinde bulunan Dera kentinde iki ve orta kesimlerde bulunan Hama kentinde dört kişinin güvenlik güçlerinin operasyonları sırasında öldürüldüğünü duyurdu.
Batı'dan karara destek
İngİltere Dışişleri Bakanı William Hague, Arap Birliği'nin Suriye'ye yönelik yaptırım kararlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şiddete son verilmesi çağrısında bulundu. Arap Birliği yetkililerinin, salı günü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı muhalif örgütlerin temsilcileriyle bir araya geleceği bildirildi. Cumartesi günü yapılan oylamada çekimser oy kullanan tek ülke olan Irak'ın hükümet sözcüsü Ali El Debbağ, daha büyük krizlerle karşı karşıya kalan diğer ülkeler için aynı şekilde hareket etmeyen Arap Birliği'nin kararını kabul edilemez olduğunu belirterek, Suriye'nin istikrar ve emniyetinin Irak için önemli olduğunu, Suriye makamlarından muhalefet ile diyaloğu açık tutmaları ve talep edilen reformları hayata geçirmelerini isteyeceklerini kaydetti. Karara Yemen ile birlikte 'hayır' oyu kullanan Lübnan'ın eski Başbakanı Saad Hariri, Lübnan'ın karşı oy kullanmasının 'utanç verici' olduğunu söyledi.
akşam
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...