Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, 11 Nisan'da Baltık Denizi'nde Kaliningrad'ın 70 deniz mili açıklarında, uluslararası sularda iki Rus SU-24 savaş uçağının, Amerikan destroyerinin yaklaşık 30 metre üzerinde 20 kez alçak uçuş yapmasına ilişkin konuştu.
Kerry'nin konuyu direkt olarak Rus mevkidaşı Lavrov ile konuşacağını belirten Kirby, "Bakan Kerry, USS Donald Cook üzerinden yapılan uçuşun görüntüleri ve raporu sonrasında alarma geçti" dedi.
Kirby, "Kerry durumu, profosyönellik dışı, gereksiz bir tahrik ve tehlikeli şeklinde değerlendirdi" şeklinde konuştu.
ABD Savunma Bakanlığı, bir Rus savaş uçağının USS Donald Cook destroyerini 90 dakika boyunca alçak uçuşla taciz ettiğini bildirmişti.
ABD'nin destroyer filosunun en önemli gemilerinden olan 154 metre uzunluğundaki "USS Donald Cook" 56 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Gemiyi diğer savaş gemilerinden ayıran en önemli özelliğini ise balistik füze kalkanı "Aegis" sistemi oluşturuyor. Destroyer, gelişmiş radarları sayesinde füze saldırıları da dahil olmak üzere birçok saldırıya karşı "kalkan" özelliği taşıyor.
star
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...