E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

RUSYA'DAN İNGİLTERE'YE TEHDİT 

Londra-Moskova hattındaki 'Soğuk Savaş'ta son hamle. Rus savaş uçakları Britanya hava sahasına girerken püskürtüldü, Londra'ya sığınmış Rus milyarder suikastten kurtuldu.

19.07.2007 - 14:07
RUSYA DAN İNGİLTERE YE TEHDİT

Rusya, Britanya'nın eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko'nun cinayet zanlısını iade etmediği için dört Rus diplomatı sınırdışı kararına karşı misilleme için pusuya yatarken, Londra-Moskova hattındaki 'Soğuk Savaş'ta askeri taktikler de devreye sokuldu. Herkesin 'Moskova nasıl bir karşılık verecek' diye beklediği sırada Rus savaş uçaklarının Britanya hava sahasına girmek üzereyken Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) Tornadoları tarafından 'püskürtüldükleri' ve Londra'ya sığınmış Rus milyarder Boris Berezovski'yi öldürme komplosunun engellendiği haberleri gündeme bomba gibi düştü. Rusya suçlamaları reddetti.

The Times'a göre RAF, önceki gün Kuzey Kutup Dairesi'nde Kola Yarımadası'ndaki üsten kalkan iki Tupolev 95 bombardıman uçağının Britanya hava sahasına yöneldiğini tespit etti. RAF'ın Acil Müdahale Alarmı'na bağlı iki Tornado Yorkshire'daki Leeming üssünden havalanarak, NATO'nun 'Ayı' kod adını taktığı ve ABD'nin Soğuk Savaş ikonu B-52 bombardıman uçağına eşdeğerdeki Tu95'lerin önünü kesti. Rus uçaklarını daha sonra Norveç Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16'lar takip etti. RAF sözcüsü uçakların hava sahasına girmeden geri döndürüldüğünü belirtti. Sözcü Murmansk'taki Rus uçaklarının Norveç kıyılarında düzenli kontrol uçuşu yaptığını ama son uçuşun İskoçya'ya yaklaşacak denli sıradışı olduğunu kaydetti. Norveç ise F-16'ları kaldırdıklarını ama Rusları zorlamadıklarını açıkladı.
Rus Hava Kuvvetleri Komutanı General Aleksander Zelin ise, bununla diplomatik kriz arasında bağ kurulmasına "Tümüyle saçma" deyip ekledi: "Uçaklar tarafsız sularda uçuyordu. Bu uçuşlar uzun menzilli eğitim çerçevesinde altı aydır yapılıyor."

Oligarka suikast haberi uçmuş

Diplomatik savaş kızışmışken Britanya medyası bir de Berezovski'ye suikast planı haberini patlattı. Basına göre, Kremlin'e savaş açıp 2001'de Londra'ya sığındığından beri Rus istihbaratının kendini öldürme planlarından bahseden, Moskova'da darbe yapacağı itirafından kaçınmayan Berezovski, üç hafta Scotland Yard ve Moskova'daki kaynaklarından kiralık bir katilin kendisini öldüreceği haberini aldı. Scotland Yard ünlü oligarka 'Bir süre ülkeyi terk et' tavsiyesi yaparken, kiralık katil Londra'nın batısında Park Lane'deki Hilton Oteli'nde MI5 ve MI6 tarafından enselendi. Scotland Yard ise dün 21 Haziran'da suikastçi şüphesiyle bir Rus'u tutuklayıp sorguladıklarını, 23 Haziran'da suçlamadan bırakıp Göç Dairesi'ne teslim ettiklerini açıkladı. Üç hafta sonra Londra'ya dönen Berezovski de BBC'ye Moskova'daki kaynağının "Tanıdığın biri Britanya'ya gelecek, seninle bağlantıya çalışacak, karşılaşınca seni öldürecek" dediğini aktardı. Yakalanırsa katilin bunu 'iş ilişkisi' nedeniyle yaptığını söyleyeceğini savunan Berezovski, "20 yıl hapis yiyecek, 10 yıl yatacak, sonra bırakılacak, ailesine para ödenecek vs." dedi. "Tehdidin Kremlin'den geldiğinden eminim. Litvinenko'yu da Putin öldürdü" iddiasında bulunan Berezovski, cinayet zanlısı eski KGB ajanı Andrey Lugovoy'a da "Almanya, Danimarka ya da Norveç gibi tarafsız ülkelerde yargılan, kendini akla" diye seslendi.
Londra'daki Rus Büyükelçisi Yuri Fedotov ise, "Rusya bu işte yok" dedi. Rus hükümetinin yıllardır karapara aklamak, yolsuzluk ve kriminal suçlara karışmaktan iadesini istediği Berezovski'nin gündemde kalmak için bu tür senaryolar çizdiğini öne süren Fedotov, sınırdışı edileceklere karşı misilleme konusunda da "Yanıt zaman alacak. Biz ciddi insanlarız. Bugün iyimser olmak çok zor" diyerek felaket borusunu öttürdü..

'NATO ile görüşmeyiz'

Bu arada Rusya, ABD'nin Doğu Avrupa'ya füze kalkanı planına karşılık Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması'nı (AKKA) askıya alma kararıyla ilgili NATO'nun görüşme talebini reddetti. Moskova sadece yeni bir anlaşmayı müzakere edebileceklerini açıkladı.

YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Pınar 20 Haziran 2007 Çarşamba 

Endülüslü, edepli olalım dediğiniz Meclis başkanının , başbakanın halka ve pek çok yüksek merciye seslenirken takıntığı tavır, hitap şekli, kullandığı kelimelerden haberiniz yok galiba. Daha fazla tv deki haber programlarını izleminizi öneririm. Daha beterini hak ediyorlar, beğenmedikleri demokrasiye şükretsinler. Laikliğin,cumhuriyetin tartışılıyor olması sizin tahammül sınırlarınızı zorlamıyor zannedersem. Bu sadece bu adamların başımıza açtığı dertlerin bilinen bir tanesi.

Yorumu oyla      18      10  
endülüslü 20 Haziran 2007 Çarşamba 

ne kadar tahammülsüz bir millet olmuşuz.eleştirirken bile hakaret ediyoruz.biraz edepli olalım lütfen,meclis başkanı gibi değerli insanları eleştirirken biraz insaflı olalım.

Yorumu oyla      18      10  
Pınar 20 Haziran 2007 Çarşamba 

Ömrümde bu kadar komik bir adam görmedim !!!

Yorumu oyla      18      10  
çakıl 20 Haziran 2007 Çarşamba 

asıl acınacak durumda olan sizsiniz bülent arınç bey...tüm gördüğünüz görebileceğiniz rahmet bu kadar işte...23 temmuzda tarih olacaksınız...3 kasımdaki kaza bir daha olmayacak,haddinizi bilmenizi öneririm size,siz bir millet vekilisiniz,siz hangi hakla insanları aşağılıyorsunuz,kimden neden alıyorsunuz bu cesareti!aslında kimden aldığınız belli barzani,talabani ve abd ve ab den olsa gerek...ama sizi ve arkadaşlarınızı yüce divanda yargılanmaktan bunlar da kurtaramayacak...

Yorumu oyla      18      10  
alper atilla 20 Haziran 2007 Çarşamba 

bu adamdan ne beklenir akpde bunun gibisi yüzlerce nekadar türk ve cumhuriyet düşmanı varsa nemalanıyorlar.demokrasi adına ama azkaldı süpürülüp atılacaklar 23 temmuzdan itibaren..allahın izni ve temiz vicdanınınımızın akçapakça oylarıyla akepeye inat......

Yorumu oyla      18      10  
Sedat Avcı 20 Haziran 2007 Çarşamba 

Sayın Arınç, Meclisi Fazilet Partili vekillerin çocuklarının çiftliğine çevirdi. Recai Kutan ın oğlu , Ali Gören in kızı Dilek GÖren ve Halil ibrahim Çelik in kızı Meral Çelik nasıl işye alındılar. Yeğenini Mİlli saraylara nasıl anlattığını açıklasada bir öğrensek. Haftada birkaç gün işe gidip,istanbulda okumuş..Ayıp ya insanda biraz utanma olur.Yüzünüzdemi kızarmıyor. Hani yedi göbekten birisini işe aldığını ispat edene... ne verecekti..! Birinci göbekten başlamış meclise adam almaya..Yakışıyormu sana mister Arınç

Yorumu oyla      18      10  
Ali KAYA 20 Haziran 2007 Çarşamba 

Sayın Meclis başkanına haksızlık ediyorsunuz ey MHP liler. Sayın Başkanın başdanışmanı Kemal Öztürk beyefendi, PKK ya yardım ve yatakık etme suçundan gözaltına alınan Ağrı Patnos eski belediye başkanının kardeşidir.. Lütfen hain demeyin..utanın !!!

Yorumu oyla      18      10  
Kürşat Yerlikaya 19 Haziran 2007 Salı 

Türk Ülkesinde yaşayıp ağzından TÜRK kelimesi çıkmayan bir vatandaşın ancak kendisine acıması gerekir.Beş yıl boyunca yan yatıp,seçimler yaklaşınca milli değerleri hatırlayan Bay Arınç giblere bu büyük millet gerekli dersi 22 Temmuzda verecektir.

Yorumu oyla      18      10  
turhan 19 Haziran 2007 Salı 

sayın arınç meclis başkanı oldu ama cumhuriyet miting'lerindeki kalabalığı sayamayacak kadar uzağı göremiyormuş. üzüldüm nede olsa artık siyasi hayatı 23 temmuzda sona erecek.emkli olmsını tavsiye ediyorum.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
367 TEHDİTÇİSİNDE KIRMIZI HAT VAR
367 oylamasına katılmamaları için milletvekillerini tehdit eden Barış ...
 
ŞANDIR'DAN İLHAN SELÇUK'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, MHP ve merhum Alparslan Türkeş ...
ZANA YİNE TERÖRİSTBAŞINA SAHİP ÇIKTI
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında "rehberimiz" diyerek terörist başı ...
ADNAN ŞENSES'TEN AKP'YE ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER
BODRUM İskele Meydanı'nda, MHP'liler tarafından düzenlenen, yaklaşık 3 ...
 
SINIR ÖTESİ HAREKAT BAŞLADI MI?
Türkiye günlerdir Irak'ın kuzeyine düzenlenecek bir askeri operasyonu ...
NUR CEMAATİNDE BÜYÜK İSYAN
Bediüzzaman’ın hayatını örnek almış insanların oylarının, hiçbir cemaat ...
BİLİMA DAMLARINA GÖRE AFRİKALIYIZ
İngiltere’de binlerce insan kafatası üzerinde yapılan bir araştırmanın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
NBA
yunanistan
Almazbek Atambayev
konuk oyuncu
voleybol
Milwaukee Bucks
muhsin yazıcıoğlu
takipsizlik kararı