E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

RİCE'TAN IRAK'LA İLGİLİ KRİTİK AÇIKLAMA 

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin terörle mücadele konusunda Türkiye'nin kararlılığının farkında olduğunu söyledi.

4.11.2007 - 23:55
RİCE TAN IRAK LA İLGİLİ KRİTİK AÇIKLAMA

Rice, NTV'ye yaptığı açıklamada, PKK'nın Türkiye ve ABD'nin ortak düşmanı olduğunu belirterek, ABD'nin PKK'yı terör örgütü listesine eklediğini hatırlattı. Son olaylarda Türkiye'de hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Rice, "Terörizm hiçbir şekilde kabul edilemez" diye konuştu.

ABD'nin, hem Türkiye, hem Irak'la terörizmle mücadele konusunda birlikte hareket etmeye kararlı olduğunu ifade eden Rice, örgüte karşı etkili bir eylemin yapılabilmesi için çalışıldığını belirtti.

İstikrarlı ve birleşik bir Irak'ın sağlanmasının hedeflendiğini söyleyen Rice, terörizmin Irak'ın daha güçlü hale getirilmesi için devam eden süreci tehdit etmesini istemediklerini, bu çerçevede etkili tedbirler için çalışıldığını kaydetti. Rice, bu yönde somut planları olup olmadığının sorulması üzerine, terörle mücadele konusunda daha iyi bilgi paylaşımı ya da istihbarat alanında neler yapabileceği konusunda işbirliğinin gündemde olduğunu belirtti.

Irak hükümetinin terörizmin bölgeden temizlenmesi yönündeki taahhütlerini net şekilde gösterdiğini belirten Rice, Irak hükümetinin, terör örgütünün Irak topraklarını kullandırmaması gerektiğini söyledi. Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin terörle mücadelede Türkiye'nin kararlılığını gördüğünü ve durumun ciddiyetini farkına vardığını söyleyen Rice, bu yönetimin terör örgütünü destekler durumda görünmek istemediğini ifade etti.

Rice, bölgesel yönetim ve Irak hükümetiyle terör örgütü PKK'nın sadece Türkiye değil, ABD'nin çıkarlarına da yönelik bir tehdit olduğu konusunda aynı fikirde olduklarını kaydetti.

Irak hükümetinin bu sorunla baş etme niyetinde olduğuna işaret eden Rice, Irak'ın elinde sınırlı kapasite bulunduğunu, ancak ülkenin gelişmekte olduğunu ifade etti. Ancak bunun zaman alabileceğine işaret eden Rice, terörizmle mücadelede akıllıca davranılması gerektiğini, işbirliğinin önemli olduğunu, kararlı ve sert tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Bir başka soru üzerine Rice, terörizmle savaşmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Terörizmin kökünün kurutulmasının ne kadar önemli olduğu konusunda Türk yetkilileriyle hem fikir olduklarını söyleyen Rice, ancak Irak'ın istikrarına zarar verilmemesinin önemine dikkati çekti. Rice, haber alınamayan Türk askerlerine ilişkin bir soru üzerine de "askerlerin serbest kalması için herkesten yardım istediklerini" belirtti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
İRAN TOPA GİRİYOR
Herkes ABD Dışişleri Bakanı’nın Ankara ziyaretine kilitlendi. İran Dışişleri ...
PKK KLİBİNE ÇERKES MÜZİĞİ ÇERKESLERİ ÇILDIRTTI/VİDEO
PKK'nın hazırladığı klibe Çerkesler tepki yağdırıyor.
 
ÜNLÜ TARİHÇİNİN UYKUSUNU KAÇIRAN KORKU: OSMANLI'YI BİTİRDİKLERİ GİBİ TÜRKİYE'Yİ DE PARÇALAYACAKLAR!
Dünyaca ünlü tarihçimiz Prof. Dr. Halil İnalcık gece yarısı Taha Akyol'u ...
DTP'Lİ ÜÇ VEKİL ASKERLER İÇİN IRAK'TA
Dağlıca baskınında kaçırılan askerler için trafik hızlandı. DTP'li 3 milletvekili, ...
K.IRAK'TAN PKK'YA KARŞI İLK SOMUT ADIM
Irak, PKK ile bağlantılı partinin bürolarını kapattı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fatih terim
ihracat
DEAŞ
İtalya
güneş tutulması
Juventus
Hidayet Türkoğlu
yusuf ziya özcan
Ömer Çelik