Güney Kore'de reyting rekorları kıran "Tamamlanmamış Yaşam" adlı dizi, sosyal yaşamı değiştirmeye başladı. Şirket yaşamını konu alan diziyi izleyen ev hanımları eşlerini daha iyi anlamaya başlarken, vatandaşların işte çalışırken daha rahat olduğu kaydedildi.
Güney Kore’de son zamanlarda en çok izlenen dizilerden biri ‘Tamamlanmamış Yaşam’ ortalama 7,5’lik reytinge ulaştı. Geçen haftaki bölümü yüzde 10’a yaklaşan dizi, aslında yine aynı isimle yayınlanmış çizgi romandan esinlenerek çekildi. Çizgi romanı 1 milyona yakın satılınca, dizi yapımcıları konuyu beyaz perdeye taşıdı. Dizinin Güney Kore’de popüler olması ile çalışanların şirketlerinde biraz daha rahat hareket etmeye başladıkları bildirildi. Diziyi izleyen ev hanımlarının eşlerini daha iyi anlamaya başladığı belirtiliyor. Öte yandan şirket yaşımına yeni başlayanların ise, dizi üzerinden birçok önemli tüyolar edindiği aktarılıyor. Son zamanlarda ülkenin sosyal medyasında "Şirket yaşamı bir savaş alanı, ama dışarısı da bir cehennem" adlı dizi repliğinin de sık sık paylaşıldığı kaydedildi.
Sosyal yaşamı hızla değiştiren dizinin konusu ise dikkat çekiyor. Uzak Doğu’nun popüler oyunlarından "Go" üzerine profesyonelleşmek için üniversiteye gitmeyip yarışmaya hazırlanan Jang Geulle, finallerden elenince bir tanıdığı vesilesiyle ticaret şirketine stajer olarak giriş yapar. Lise mezunu olan Jang için şirkette tutunmak kolay olmaz. Şirkette yaşadıklarını hep "Go" adlı oyundaki stratejiler üzerinden kurgulayan Jang, her ne kadar başarılı çizgi yakalasa da, üniversite mezunu olmaması önüne büyük bir problem olarak çıkar.
cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...