Ampute Futbol Ligi'ndeki 11 karşılaşmada 2 gol atan Yeboah: 'Teklife şaşırmıştım. Ama ülkemde protez bacak pahalı olduğu için kabul ettim'
Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) organize ettiği Ampute Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden ve gol yollarında sorun yaşayan Konya Engelli Gücü, bu sorunu çözmek için Ampute Gana Milli Takımı'nın yıldızı Yeboah Atta'ya (37) transfer teklifinde bulundu. Teklife, çocukluğundan beri sakat olan sol bacağına protez takılması karşılığında 'Evet' diyen Atta, geçtiğimiz şubat ayında 1.5 yıllık sözleşmeye imza attı.
EŞİNİ ve 4 çocuğunu Gana'da bırakarak Konya'ya gelen Atta'nın yiyecek, giyecek ve barınma giderleri kulüp tarafından karşılanıyor. Atta 'karın tokluğuna' formasını giydiği Konya Engelli Gücü ile ligde 11 maçta 2 gol attı.
AİLEMİ ÇOK ÖZLÜYORUM
AMPUTE Futbol Süper Ligi'nde sezonun sona ermesinin ardından Yeboah Atta, transfer şartı olan protez bacak için gün saymaya başladı. Konya'ya kısa sürede alıştığını ifade eden Atta 'Teklif geldiğinde şaşırdım. Gana'da pahalı olduğu için bir türlü protez taktıramadım. Bu nedenle teklifi kabul ettim' dedi.
PROTEZ bacağın takılacağı günü beklediğini ve protezin takılmasıyla çok daha iyi bir performans sergileyeceğini anlatan Yeboah Atta; Gana'daki ailesiyle telefon ve internetten görüşerek hasret giderdiğini belirtti.
A.A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...