Avrupa borsalarının satıcılı seyir izlememesi durumunda dolar/TL'de 1.63 seviyesinin, gösterge faizde de bileşik yüzde 12.40'ın altı denenebilir.
Yabancı bir bankanın döviz masası yöneticisi, "Yurtdışı borsalarda sert bir hareket olmadığı sürece bugün hem gösterge faizde hem de dolar/TL'de dar bantta yatay seyir bekliyorum. Dolar/TL 1.63 seviyesinin altına inmeyi ve burada tutunmayı deneyebilir.
Ancak Asya borsaları ekside gözüküyor. Eğer kayıpları artarsa ve Avrupa borsalarında da düşüş görülürse dolar/TL'nin bu seviyede tutunması pek mümkün olmayabilir" dedi ve ekledi:
"Ancak sonuçta dar bantta ve nispeten yatay bir seyir olur. Aynı şekilde gösterge faizde de bileşik yüzde 12.40 seviyesinin altı denenebilir. Burada da bileşik yüzde 12.40-12.50 bandı geçerli olur diye düşünüyorum."
Bankalararası piyasanın Çarşamba günkü spot kapanışında 1.6455/80 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah 1.6310/60 seviyesindeydi.
İstanbul serbest piyasada da dolar 1.6350, euro 2.1500 liradan güne başladı.
Kapalıçarşı'da 1.6300 liradan alınan dolar 1.6350 liradan satılıyor. 2.1450 liradan alınan euro'nun satış fiyatı ise 2.1500 lira olarak belirlendi.
Serbest piyasada Çarşamba günü kapanışta doların satış fiyatı 1.6450 lira, euro'nun satış fiyatı ise 2.1350 lira olmuştu.
Tahvil/bono piyasasında 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi Çarşamba günü spot kapanışta yüzde 12.41, valörlü işlemlerde yüzde 12.42 oldu. Tezgah üstü piyasada gösterge tahvilin bileşik faizi bugün saat 0846 itibariyle 12.40 seviyesindeydi.
REUTERS
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...