Hedefteki ismin, cuma günkü terör saldırılarının beyni olarak bilinen Abdül Hamid Abaaoud olduğu açıklandı. Güne bu haberle uyanan Fransızlar, cuma gününden sonra ikinci bir şoku daha yaşadı çünkü Abaaoud'un Suriye'de olduğu sanılıyordu.
Fransa'nın başkenti Paris'ten çatışma sesleri yükseldi.
Silah sesleri, cuma günkü terör saldırılarından birinin gerçekleştiği Stad de France yakınlarındaki banliyö bölgesindeki bir mahalleden geldi.
Mahalle, stada yaklaşık 700 metre yakınlığında ve bir daireden polise ateş açıldığı kaydedildi. TSİ ile 05.45'te başlayan çatışma yaklaşık 45 dakika sürdü ve büyük bir polis ordusu tarafından kuşatılan mahallede şu an sessizlik hakim. Ayrıca bölgeye asker de gönderildi.
İŞTE O ANLAR
Polise ateş açılan dairede en az 2 kişinin öldürüldüğü, içeride de en az iki kişi daha olduğu kaydedildi. Çatışmada en az iki polis de yaralandı.
BİR ŞOK DAHA! HEDEFTEKİ İSİM ABAAOUD
Operasyonun hedefindeki ismin, cuma günü meydana gelen terör saldırlarının beyni olarak bilinen Abdül Hamid Abaaoud olduğu açıklandı.

Bu durum, cuma günü büyük bir şok yaşayan Fransızları bir şoka daha soktu çünkü Abaaoud'un Suriye’de olduğu sanılıyordu. Ancak, ağustos ayındaki Paris - Amsterdam hızlı trenine yönelik saldırının da sorumlusu olan Abaaoud'un Paris'in göbeğinde çıktı.
Fransız polisi, cuma günkü terör saldırılarının ardından 8. ve 9. şüphelinin de peşine düşmüştü. (7 terörist öldürülmüştü) Polis, bugünkü çatışmanın yaşandığı bölgeye yakın bir yerde hücre evi bulmuştu.
ntv
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...