E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Orman yangınlarında son durum! Ekipler bölgede 

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadelede sekizinci güne girilirken, halk ve yangın söndürme ekipleri yangınları söndürmek için çalışmaya devam ediyor.

4.08.2021 - 09:41
Orman yangınlarında son durum! Ekipler bölgede

Bir haftadır devam eden yangınlar ciğerlerimizi yaktı. Antalya'nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Bodrum ilçeleri ile Uşak'taki yangınlar devam ediyor. 

İşte yangınlarla ilgili gelişmeler:

09:04: MSB Ören ve Milas bölgelerine bir karakol botu ve bir çıkarma gemisi sevk etti

MSB: Muğla’daki yangın söndürme faaliyetlerine destek olmak ve ihtiyaç hâlinde bölgedeki vatandaşlarımızı denizden tahliye etmek maksadıyla, Ören ve Milas bölgelerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir karakol botu ve bir çıkarma gemisi sevk edilmiştir.

HENDEKLER KAZILDI

Milas yangınında alevler, Kemerköy Termik Santrali'nin 1 kilometre yakınına kadar yaklaştı. Yetkililer üst düzey tedbirler alındığını, santralin çevresinde hendekler kazıldığını belirtti. Ekipler ve santral görevlileri bölgeyi alevlerden korumak için mücadelesini sürdürüyor.

01:53 Isparta'da Kovada Milli Parkı'nda ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Kovada Milli Parkı'nda Denizaltı mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına, 5 itfaiye, 2 arazöz, çok sayıda yangın söndürme işçisiyle müdahale edildi.

Bölge halkı da traktörlerle su taşıyarak ekiplere destek verdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Isparta'daki yangınla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Isparta Valiliği'nin talebi üzerine bölgedeki yangın söndürme faaliyetlerine destek için Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımızdan itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları ile personel görevlendirilmiştir."

MSB'DEN DENİZLİ AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Twitter üzerinden "Denizli Valiliğinin talebi üzerine bölgede çıkan yangına müdahale etmek üzere 11’inci Komando Tugay Komutanlığımızdan iş makinaları ve personel görevlendirilmiştir" açıklamasını yaptı.

23:57: Denizli’nin Buldan ilçesinde bugün öğle saatlerinde tekrar başlayan yangın devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler yerleşim yerine yaklaşırken, tedbir amaçlı bazı vatandaşlar evlerini boşalttı.

23:55: Aydın’ın Karacasu ilçesi Alemler Mahallesi’ndeki dağlık alanda başlayan yangında ilk incelemelere göre 150 hektarlık alan zarar görürken, rüzgarın yön değiştirmesi ile yangın Alemler Mahallesi’ne yöneldi. Bölgedeki evler ve elma bahçeleri tahliye edildi.

22:34: Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki orman yangını nedeniyle 5 mahalle tahliye edildi. Şu ana kadar Köyceğiz balını yapan arıların bulunduğu 2 bin hektarlık alanın yandığı tahmin ediliyor.

Muğla Köyceğiz ilçesindeki orman yangını devam ediyor. Perşembe günü ilçe merkezine yakın bölgedeki Yeşilköy’de başlayan yangın bugün yerleşim yerlerine tehdit edince ilçeye bağlı Çayhisar Mahallesi, Kavacık Mahallesi, Pınar Mahallesi Ören Yeri, Zeytinalanı Mahallesi Akyaka mevkii, Taşdibi mahallelerindeki vatandaşlar tahliye edildi.

20.22: Aydın'ın Karacasu ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

İlçeye bağlı Alemler ve Esençay mahallerindeki ormanlık alanda saat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa süre içerisinde büyüdü. Alevleri görenler durumu itfaiyeye bildirdi. Bölgeye Aydın Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda arazöz ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının dağlık ve sarp arazide olması nedeniyle ekiplerin alevlere müdahalesinin zorlaştığı bildirildi. Karadan söndürme çalışmaları sürerken, çevredeki vatandaşların kendi çabalarıyla alevlere müdahale ettiği görüldü.

19.29: Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle alevler kısmen kontrol altına alındı.

19.09: Aydın'ın Bozdoğan ilçesinin Başalan Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyerek Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine sıçrayan orman yangınında, alevler Menteşe Mahallesi'ndeki evlere de sıçradı. Yangında ilk belirlemelere göre 5 ev zarar görürken, ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

19.05: Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Muratlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın başladı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye 2 yangın söndürme helikopteri, arazözler ile yangın söndürme işçileri sevk edildi.

17.00: Dicle ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi kırsalında bulunan Aşağı Saklı mezrasına birkaç kilometre uzaklıkta çıkan yangın nedeniyle göğe dumanlar yükseldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan orman yangını sıcaklığın ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş alana yayıldı. Yangının söndürülmesi için bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi.

16.40: Muğla'da yangın nedeniyle Seydikemer ilçesi Çökek ve Dereköy mahalleleri Köyceğiz ilçesi Çayhisar ve Zeytinalanı mahallesi tedbiren tahliye edildi.

Seydikemer ilçesi Çökek Mahallesi'ndeki yangını söndürme çalışması havadan ve karadan vatandaşların da desteğiyle devam ediyor.

Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Çökek ile Dereköy mahallelerini tedbir amaçlı boşaltılması için vatandaşlar uyarıldı.

Mahalle sakinleri kendi araçları, kamyonlar ve belediyeler tarafından tahsis edilen araçlarla, daha güvenli bölgeye gitmeye başladı.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın ise Çayhisar Mahallesi ile Zeytinalanı Mahallesi Taşdibi mevkisindeki yerleşim yerlerine yaklaştı.

İki yerleşim yerindeki vatandaşlara da tedbir amaçlı mahalleyi boşaltmaları konusunda uyarı yapıldı.

16.15: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yangın Yönetim Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor. Çavuşoğlu, "Elbette tüm çalışanlarımız hep beraber bu mücadeleyi sürdürüyor. Biz de elimizden geldiğinde kendilerine desteklerimizi sürdürüyoruz. Bugün ve yarın kritik... Bugün özellikle yangının dağılmaması için çaba sarf ediliyor." dedi.

15.51: Muğla'da 6 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken, bugün daha da artan sıcakla birlikte pek çok bölgede alevler yeniden yükselmeye başladı. Azerbaycan’dan gelen ekipler de canla başla söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Marmaris Orhaniye Bölgesi’nde alevler bir anda yeniden yükselerek çevreye ve yerleşim birimlerine doğru ilerlemeye başladı. Öte yandan, Milas Ören Türküevi civarında da 50 dereceye yaklaşan sıcaklarla birlikte kontrol altındaki bölgelerin yakınından da dumanla alevler yeniden ormanı sardı.

İki gün önce yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere Azerbaycan’dan gelen ekipler de canla başla söndürme çalışmalarına destek veriyor. Şu an itibariyle, Bodrum-Milas-Kavaklıdere, Marmaris, Seydikemer ilçelerindeki yangınlar aşırı sıcaklarla birlikte yeniden başladı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Ege Denizi'nde Datça açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İstanbul'da korkutan yangın
İstanbul Beykoz İncirköy mahallesi Hamam sokak üzerinde sabah 03.50 saatlerinde ...
Erdoğan, Rumen Radev ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir telefon ...
 
Konya'daki katliam davasında yeni gelişme!
Konya'nın Meram ilçesindeki silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişinin öldürülmesine ...
Bakan Soylu: Provokasyon yok dersem yalan söylemiş olurum
Marmaris'te basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, ...
Saka kuşu satışına 120 bin lira ceza!
Osmaniye'de 2 katlı evin zemin katına kurulan kuş kafesinde, avlanması ...
 
Aşırı sıcakların ardından sağanak yağış bekleniyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yayınladığı tahmin haritasına göre, ...
"Ciğerlerimiz yanarken traktörün lafı olmaz"
Denizli'nin Buldan ilçesinde dün çıkan orman yangınına su taşırken alevlerin ...
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten ortalığı karıştıracak iddia!
Kentte çıkan orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Antalya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
fenerbahçe
Cüneyt Çakır
CEV Şampiyonlar Ligi
Christoph Daum
premier lig
Brezilya
Abdullah Ercan
Alba Berlin