E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum
Günün haberleri| Günün manşetleri| Gazete manşetleri| Künye| İletişim| Reklam| RSS| Üye Girişi| Üye Ol

NATO YİNE HEDEF ŞAŞIRDI MUHALİFLERİ DEĞİL SİVİLLERİ VURDU

Libya’da sivil ölümlerine son vermek için BM kararına dayanarak 19 Mart’ta Kaddafi güçlerine karşı hava harekatına başlayan NATO güçleri yine sivilleri hedef aldı. Trablus’ta isabet alan bir evde yaşayan ailenin 5 üyesi ile bombardıman sırasında oradan geçen 4 kişi hayatını kaybetti

20.06.2011 - 08:27
NATO YİNE HEDEF ŞAŞIRDI



BU İLK DEĞİL

42 yıllık iktidarını terk etmeyerek ülkeyi iç savaşa sürükleyen Kaddafi yönetimi 16 Haziran’da NATO uçaklarının Brega kenti yakınlarında düzenlediği operasyonda 4 kişinin öldüğünü öne sürmüştü. İlk başta bu iddiayı yalanlayan NATO yaptığı incelemeler sonucunda uçakların yanlışlıkla muhalif güçlere ait bir konvoyun vurduğunu açıklamıştı. NATO tarafından yapılan açıklamada, Konvoyun, Muammer Kaddafi güçlerinin aktif olduğu bir bölgede bulunduğu, bu nedenle sivilleri vurmaya hazırlanan hükümet güçleri zannedildiği, gerçeğin sonradan anlaşıldığı belirtilerek “Muhtemel ölü ve yaralanmalardan ötürü üzüntü duyduk” denilmişti.

18 YARALI VAR

Ancak NATO güçlerinin dün akşam da aynı şekilde sivilleri hedef aldığı öne sürüldü. Libya hükümetinden yapılan açıklamada önceki gece başkent Trablus’a yönelik olarak başlatılan hava saldırısında bir apartmanın hedef alındığı ve tamamen yıkılan binada toplam 9 kişinin öldüğü ve 18 kişini de yaralandığı belirtildi. Hükümet sözcü Musa İbrahim, başkent Trablus’un doğusunda bulunan El Arada semtine düzenlenen saldırıda aynı ailenin 5 üyesinin öldüğünü ölenler arasında iki yaşından küçük iki çocuğun da bulunduğunu söyledi.

‘NATO TERÖRÜ’

İbrahim, “Bir kez daha, NATO tarafından Trablus’ta gerçekleştirilen cinayet, terör ve korku gecesine tanık olduk” ifadesini kullandı. Olay yerine götürülen gazeteciler, bombardımanda iki katlı ev ile çevredeki evlerin hasar gördüğünü, iki cesedin gözleri önünde enkazdan çıkarıldığını anlattı. Hastaneye götürülen gazetecilere, aynı aileden oldukları belirtilen 2 yaşından küçük iki çocuğun cesedi ile bir kadının cesedi gösterildi.

MUHALİFLER DEİSYAN ETTİ

NATO’nun sivillere yönelik son operasyonu Brega’da konuşlanan muhalif güçleri de çileden çıkardı. Misrata’da NATO’nun uyarısı üzerine geri çekildiklerini ifade eden muhalif güçler sözcüsü Muhammed Ali, “Bize ateş hattından geri çekilmemiz söylendi. Ama NATO Libya ordusu yerine bizi bombalıyor. Kendi topraklarımızı koruyacak güçteyiz. NATO saldırıları hareket alanımızı daraltıyor ve bizi yavaşlatıyor” iddiasında bulundu.

İngiliz Observer Kaddafi’yi yargılatacak belgeler buldu

İngiliz The Observer gazetesi, hakkında savaş suçu işlediği gerekçesiyle tutuklama kararı çıkartılan Libya Lideri Muammer Kaddafi’yi yıllarda hapislerde tutabilecek belgelere ulaştı. Dün gazetenin manşetinden verdiği haberinde Misrata’da muhalif güçlerin bir askeri üste binlerce savaş talimatı belgesini ele geçirdiği belirtildi. Gazetenin gördüğü belgelerin, Uluslararası Ceza Mahkemesine delil olarak gönderileceği bildirildi. Habere göre Kaddafi, Misrata kentinin düşeceğini tahmin etmediği için belgeleri imha etmeyi düşünmedi. Belgelerin bazılarında Kaddafi’nin komutanlara kente giriş ve çıkışların yasaklanması, halka benzin verilmemesi ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmaması talimatı verdiği belirtiliyor. Bir başka talimatta ise Kaddafi’nin “Mavi deniz kırmızıya dönsün” diye emir verdiği söyleniyor.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Papandreu Gitti Geldi
Papandreu'nun, liderler arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine istifa ...
Irak Kayıp Parasının Peşinde
Irak'ta işgalin ardından ülkenin yeniden inşası için ayrılan paranın yaklaşık ...
İsrail-Yunanistan Arasında Filo Gerilimi
Yunan Elefterotipia gazetesi, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ...
 
PKK'nin Duruşması Yarın Paris'te Yapılacak
Fransız sorgu hakimi Thierry Fragnoli'nin üç yıllık bir soruşturmanın ...
Çin'de Felaketin Yankıları Dinmiyor
Çin'in doğusundaki Cecang bölgesinde seller, yüzbinlerce kişinin evsiz ...
Lufthansa Uçağı Tehlike Atlattı
Lufthansa Havayolları;nın Frankfurt-Boston seferi için havalanan 420 sefer ...
 
'Görüşmelerin Sonuç Vermesi Aylar Alabilir'
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ülkesinin, Afganistan hükümeti ve Taliban ...
İspanya'da Alanlar Yine Doldu Taştı
İspanya'nın yaklaşık 60 kentinde sokaklara dökülen binlerce sistem karşıtı ...
NATO Uçakları Trablus'u Bombaladı
Libya hükümetince yapılan açıklamada, saldırıda başkent Trablus'taki bir ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
trabzonspor
nato
konya
Tedavi
Afganistan
Jose Mourinho
Murat Yıldırım
Yükseköğretime Geçiş Sınavı