Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Musul kentinin doğusundaki Muvaffakiyye köyünde intihar eylemcisinin bomba yüklü araçla Şebek ailelerin yaşadığı bölgede düzenlediği saldırıda, eylemcinin de aralarında bulunduğu 16 kişi öldü, 55 kişi yaralandı.
Musul Valisi Asil en-Nuceyfi yaptığı yazılı açıklamada, Muvaffakiyye köyünde yaşanan şiddet olayından güvenlik güçlerini sorumlu tuttu.
"Görevlerini layıkıyla yerine getiremediğini" iddia ettiği emniyet müdürlerinin değiştirilmesi çağrısında bulunan Nuceyfi, açıklamasında, "Bayram günü sivillerin ve çocukların hedef alınmasından daha kötü bir suç yok" ifadelerini kullandı.
AA'ya konuşan Şebeklerin Musul Temsilcisi Kusay eş-Şebeki, söz konusu saldırının İslam'ın ilkeleriyle bağdaşmadığını, Şebeklerin her gün kayıplar verdiğini söyledi.
Irak'ta 400 bin nüfusa sahip olan Şebekler, Musul kenti ve civarındaki köylerde yaşıyor. Şii mezhebine bağlı Şebeklerin konuştuğu dil Türkiye'de konuşulan Kırmanç lehçesine benzerliğiyle biliniyor. Şebeklerin can güvenliği sorunu olduğu, Musul'daki terör grupları tarafından sürekli baskı altında tutuldukları, şehre girişlerinin zorlaştırıldığı kaydediliyor.
aa
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...