Muhalifler, Trablus'un 100 kilometre güneybatısındaki stratejik Gualiş köyüne kadar geldiklerini ve saatler süren çatışmalardan sonra hükümet yanlısı askerleri esir aldıklarını açıkladı.
Çölde bulunan bu küçük yerleşim, başkente giden karayolunu kontrol eden stratejik Garyan kentinin yakınında bulunuyor.
Bölgeden gelen haberlerde, muhaliflerin stratejik açıdan önemli bu yerleşimin elektrik ve su kaynaklarını sağlayan batı bölümünü ele geçirdikleri, yaşanan çatışmalarda 4 muhalifin öldüğü, 17'sinin de yaralandığı belirtiliyor.
Muhaliflerin ayrıca liman kenti Misrata civarında da bazı ilerlemeler sağladıkları haber veriliyor.
A.A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...