NOBEL Komitesi’nin Barış Ödülü’ne Suriye’de kimyasalların imhasına başlayan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nü (KSYÖ) layık görmesi, Suriyeli muhalifler kızdırdı. Bazısı kararı ‘’Bu Esad’a verilmiş bir ödüldür’’ diye karşıladı.
Shami Witness (Tanık) isimli Twitter kullanıcısı, Suriyeli aktivist, ‘’Şehitelere hakaret ediyorlar, kurbanları kasten aşağılıyorlar’’ mesajını geçip ekledi: ‘’Bu (Suriye Devlet Başkanı) Esad ile (Rusya Devlet Başkanı) Putin’e verilmiş bir ödüldür.’’ Putin, Suriye’de kimyasal saldırılara misilleme olarak askeri müdahaleye hazırlanan ABD Başkanı Obama’yı, Suriye’nin kimyasal silahlarının imhası yoluyla sorunun çözülmesine ikna etmişti. Bunun sonucunda KSYÖ devreye girdi.
İnsan hakları çalışanları ve analistlerden de Nobel Barış Ödülü’ne eleştiri geldi. KSYÖ 1997’de kurulduktan sonra da kimyasal silahların kullanımının devam ettiği dile getirildi. İnsan Hakları İzleme örgütünün Beyrut ofisi direktörü Nedim Huri, ‘’2013’ün KSYÖ için iltifat değil, kendisiyle hesaplaşma yılı olmasını beklerdim’’ dedi. Doha’daki Brookings Enstitüsü Direktörü Salman Şeyh, ‘’Kabul edelim ki, KSYÖ’nün kazanmasına (ABD ve Rusya Dışişleri Bakanlrı) Kerry ve Lavrov ile Esad yardımcı oldu. Yoksa kimsenin KSYÖ’den haberi yoktu’’ değerlendirmesini yaptı.
taraf
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...